Colaborare între UPG Ploiesti și Universitatea din Houston

Publicat in Eveniment 13 Mai 2015 735 ori
Google+ WhatsApp
Colaborare între UPG Ploiesti și Universitatea din Houston
Colaborare între UPG Ploiesti și Universitatea din Houston

Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti ar putea avea parteneriate cu cele mai prestigioase institutii similare de invatamant superior din lume, poate chiar din Houston, unde este capitala scolii universitare de petrol de peste Ocean. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns dupa o noua runda de discutii care a avut loc la Ploiesti intre conducerea UPG din localitate, reprezentata de rectorul Mihai Pascu Coloja, si Institutul Aspen Romania, reprezentata de presedintele Mircea Geoana si directorul executiv Andrei Tarnea.

 

Cu acest prilej, presedintele Mircea Geoana a spus ca “Universitatea din Ploiesti are traditia, expertiza si vocatia de a fi un centru puternic in aceasta zona pentru punerea in valoare a domeniului energetic, unul vital pentru orice natiune si cu un orizont de mare viitor. Am gasit o deschidere extraordinara aici, la Ploiesti, si sunt convins ca se vor putea face o serie de proiecte care sa duca la schimburi de experienta intre cadrele didactice si studentii de aici cu cei de la o universitate din cele trei cu profil energetic din Houston. Este si interesul marilor corporatii americane din industria de petrol, cele mai multe fiind prezente cu unitati productive in parcurile industriale de langa Ploiesti, sa se realizeze aceste proiecte. Primul pas in cadrul acestei colaborari il reprezinta participarea unor cadre didactice si studenti din UPG la Forumul Energetic care se va desfasura, in perioada 25-26 iunie a.c., la Bucuresti, in organizarea Institutului Aspen”.

Sursa: prahovabusiness.ro

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.