16.600 de locuri în grădiniţele din Prahova. Care sunt cele mai căutate

Publicat in Eveniment 11 Mai 2015 615 ori
Google+ WhatsApp
16.600 de locuri în grădiniţele din Prahova. Care sunt cele mai căutate
16.600 de locuri în grădiniţele din Prahova. Care sunt cele mai căutate

16.647 de locuri au la dispoziţie, din toamnă, preşcolarii din Prahova, în cele 366 de grădiniţe din judeţ. Înscrierile încep luni, 11 mai, şi, ca de obicei, cele mai dorite locuri sunt în grădiniţele cu program prelungit din centrul Ploieştiului.


12.230 de locuri, dintre care 1.659 în Ploieşti, 2.314 în celelalte oraşe din Prahova şi 8.257 în mediul rural, formează oferat de locuri la grădiniţele cu program normal, în anul şcolar 2015-2016. Alte 4.417 locuri sunt la program prelungit, dintre care 3.317 în Ploieşti, alte 804 în oraşele din Prahova şi 296 în satele din judeţ.

„Numărul de locuri prevăzut este mai mare decât cel al preşcolarilor, însă ne aşteptăm la o supra-aglomerare, ca în fiecare an, în grădiniţele cu program prelungit din oraşe, dar mai ales în Ploieşti, în unităţile localizate central“, a spus Aurel Graur, purtător de cuvând al Insctoratului Şcolar Prahova, pentru adevarul.ro.

Conform calendarului privind cuprinderea copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani în învăţământul preşcolar, luni, 11 mai, începe etapa rezervată înscrierii copiilor nou-veniţi. De asemenea, începând din data de 27 aprilie, se desfăşoară reînscrierea copiilor care frecventează unitatea de învăţământ preşcolar în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2015-2016.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene să finalizeze, până la data de 1 august 2015, toate procedurile de înscriere şi reînscriere în învăţământul preşcolar.

Perioadele de înscriere şi reînscriere la nivelul fiecărei grădiniţe şi orarul aferent vor fi stabilite de conducerea unităţilor de învăţământ. Ambele categorii de informaţii vor fi afişate la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru a fi cât mai accesibile părinţilor şi publicului interesat. În măsura în care este posibil, informaţiile vor fi publicate şi pe site-urile grădiniţelor (dacă există) şi, eventual, pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean. Înscrierile pot continua şi după data de 1 august, în limita locurilor disponibile.

După finalizarea etapei de reînscriere, ocuparea locurilor libere se va face astfel:

- în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 2-3 ani).

- în limita locurilor rămase şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale de departajare, pe care grădiniţele le aplică atunci când există mai multe solicitări decât numărul de locuri (ex: apropierea de domiciliul copilului, existenţa a unui frate/a unei surori al/a copilului, înmatriculat/înmatriculată în unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea, părinte/tutore unic întreţinător de familie, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului)

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.