Un fost poliţist din Ploiești şi-a deschis restaurant şi s-a făcut actor de stand-up comedy

Publicat in Eveniment 11 Mai 2015 Actualizat: 11 Mai 2015 604 ori
Google+ WhatsApp
Un fost poliţist din Ploiești şi-a deschis restaurant şi s-a făcut actor de stand-up comedy
Un fost poliţist din Ploiești şi-a deschis restaurant şi s-a făcut actor de stand-up comedy

La 45 de ani, Tiberiu Iordache sau domn’ Tibi, cum îi spune toată lumea, un fost poliţist din Ploieşti, a devenit actor de stand-up comedy în restaurantul pe care l-a deschis, decis să ponească ca „soldat de la zero în alt domeniu“. Reprezentaţiile sale conţin poveşti ironice şi auto-ironice din timpul meseriei de poliţist judiciar.

 

A lucrat 20 de ani în Poliţie, trecând prin structurile Jandarmeriei, relaţii externe în cadrul Poliţiei, judiciarist şi şef de secţie în Ploieşti. În 2013, după ce doi dintre colegii şi prietenii săi au murit, la vârste tinere, din cauza unui infarct şi a unui atac cerebral, cauzate de suprasolicitare, Tiberiu Iordache a luat o decizie radicală, să părăsească Poliţia.

Era suficient pentru mine, mi-am dorit să ajung colonel, eram deja de patru ani, iar gradul de general nu figura printre dorinţele mele. În plus, în meseria asta, suprasolicitantă, trebuie să ştii când să te opreşti“, spune fostul poliţist, potrivit adevarul.ro.

Domn’ Tibi a intrat în mediul privat, ca antreprenor al unui restaurant cu specific german, Boema, din Ploieşti.

Am zis să ponesc ca soldat, de la zero, în alt domeniu. M-am trezit brusc în mediu privat, unde nu există reguli, aşa cum eram obişnuit eu în Poliţie, unde angajaţii nu ajung la timp la muncă şi nici nu există suficienţi profesionişti. O junglă zilnică“, apreciază Tiberiu Iordache.

Specificul ales pentru restaurant vine din admiraţia fostului poliţist pentru civilaţia şi tradiţiile germane, inclusiv bucătăria şi spiritul dezinvolt al berăriilor germane. Motto-ul restaurantului său este „plăteşti nemţeşte, mănânci nemţeşte“, tradus, în accepţiunea sa, ca un preţ corect pentru o mâncare sănătoasă. Tiberiu Iordache îşi face de lucru şi în bucătăria restaurantului său, „construită“ în cel mai pur stil german: săţioasă, cu multe proteine, condimente puternice, un răsfăţ pentru gurmanzi.

Dificultăţile inerente ale afacerii l-au adus şi pe drumul stand-up-comedy. „Într-o zi de tristeţe maximă, când lucrurile nu mergeau aşa cum îmi doream şi mi-am dat seama că pe vremea când eram poliţist chiar aveam timp să râd, m-am gândit să fac haz de necaz. Am pus la cale un număr de stand-up comedy, din poveşti din timpul meseriei mele de poliţist şi am avut surpriza să constat să oamenii s-au simţit foarte bine alături de mine. De fapt, pur şi simplu s-au tăvălit de râs“, povesteşte Tiberiu Iordache.

Numerele sale, mereu altele, sunt istorii din timpul meseriei, concepute ca un monolog, dar deseori are surpriza ca show-ul să devină interactiv. „Într-o seară, am observat în sală pe procurorul cazului de care mă pregăteam să povestesc. Nu ştiam cum să mai întorc frazele şi să mai direcţionez discuţia, când procurorul s-a ridicat şi mi-a zis să spun totul pe şleau, că doar ştie despre ce este vorba. Totul s-a transformat într-o seară interactivă, pentru că oamenii s-au apucat să-l întrebe şi pe el detalii din caz, el a răspuns, completam şi eu. Distracţia a fost maximă“, spune actorul amator.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.