BOMBA! Primaria Ploiesti va plati 10 MILIOANE DE EURO catre OMV Petrom pentru ca NU a infiintat "Spitalul Copiilor" in cladirea donata in 2012

Publicat in Eveniment 08 Mai 2015 1501 ori
Google+ WhatsApp
BOMBA! Primaria Ploiesti va plati 10 MILIOANE DE EURO catre OMV Petrom pentru ca NU a infiintat "Spitalul Copiilor" in cladirea donata in 2012
BOMBA! Primaria Ploiesti va plati 10 MILIOANE DE EURO catre OMV Petrom pentru ca NU a infiintat "Spitalul Copiilor" in cladirea donata in 2012

10 milioane de euro. Atat va plati Primaria Ploiesti, din bani publici, grupului OMV-Petrom, donatorul cladirii din centrul orasului. De ce? Pentru ca asta se stipuleaza in contractul incheiat in 2012 intre Primarie si OMV Petrom. Dar cine a stiut?

Observatorulph.ro publică astăzi contractul secret dintre Primăria Ploieşti şi OMV Petrom, semnat în decembrie 2012 şi având ca obiect sponsorizarea clădirii din Piaţa Eroilor nr. 1A pentru relocarea spitalului de pediatrie.

Documentul conţine o serie de clauze incredibile, cea mai importantă fiind următoarea: în cazul în care primăria nu transformă spaţiul de birouri în spital, până la 30 septembrie 2015, OMV Petrom primeşte contravaloarea imobilului, adică 10 milioane de euro! Mai mult, dacă primăria nu va achita suma respectivă, aceasta va plăti penalităţi usturătoare! Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care OMV Petrom a impus Primăriei Ploieşti, reprezentată la semnarea contractului de Iulian Bădescu, obligaţia confidenţialităţii contractului pentru o perioadă nedeterminată de timp. Nici măcar consilierii locali habar n-au avut ce contract a semnat Bădescu cu OMV, deşi l-au mandatat să facă acest lucru! La solicitarea observatorulph, reprezentanţii OMV Petrom au refuzat să furnizeze un punct de vedere până acum.

Semnatarii contractului
Contractul a fost semnat din partea Primăriei Ploieşti de către primarul Iulian Bădescu şi secretarul Oana Iacob, iar OMV Petrom a fost reprezentat de Mariana Gheorghe, preşedinte al Directoratului şi Director General Executiv şi Johann Pleininger, membru al Directoratului companiei.
Obiectul contractului
Sponsorul (OMV Petrom) s-a angajat să ofere ca sponsorizare beneficiarului (Primăria Ploieşti) dreptul de proprietate asupra imobilului situat în Municipiul Ploieşti, Piaţa Eroilor nr 1A, format dintr-un teren de 5.570 mp şi o clădire cu zece etaje, având o suprafaţă desfăşurată de 14.176 mp.
Scopul sponsorizării
Potrivit documentului de mai jos, scopul sponsorizării a fost înfiinţarea de către Primăria Ploieşti a Spitalului Public de Pediatrie, într-un  termen de maximum 33 de luni de la data încheierii contractului (21 decembrie 2012) şi menţinerea destinaţiei pentru o perioadă de minim 15 ani de la data înfiinţării spitalului.
De ce sponsorizare şi nu donaţie? Aflaţi AICI
Predarea imobilului s-a făcut într-o zi!
Primul semn de întrebare apare la pagina 5 din contract, capitolul 2.1: predarea imobilului se va face în termen de 1 (una) zi calendaristică, începând de astăzi, data autentificării prezentului contract. Practic, era imposibil ca predarea unei clădiri evaluate la 10 milioane de euro, cu o suprafaţă de peste 14.000 de mp, instalaţii şi bunuri de ordinul a câtorva mii de repere, să se facă în 24 de ore! Şi totuşi...asta a semnat Bădescu!

Valoarea contractului: 43.405.708,85 lei (reţineţi această cifră!)
Contractul de sponsorizare precizează valoarea contabilă a clădirii OMV Petrom: 43.405.708,85 lei rezultată în urma unui raport întocmit de un evaluator autorizat la data de 3 octombrie 2012. Împărţind această valoare la suprafaţa desfăşurată a construcţiei rezultă o valoare de 713 euro/mp. În plină criză imobiliară, preţul este discutabil...

Citeste mai multe>>

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.