Mii de ploieșteni au fost jecmăniți de Serviciul Public de Finanțe Locale

Publicat in Eveniment 28 Aprilie 2015 1537 ori
Google+ WhatsApp
Mii de ploieșteni au fost jecmăniți de Serviciul Public de Finanțe Locale
Mii de ploieșteni au fost jecmăniți de Serviciul Public de Finanțe Locale

Ziarul Incomod a intrat in posesia unor dovezi incredibile despre cum SPFL fura, de ani de zile, din buzunarele ploiestenilor. Totul porneste de la creantele fiscale neachitate la timp.

 

Amenzi primite de ploiesteni care, in mod normal, conform Codului de Procedura Fiscala, se prescriu in termen de cinci ani.
Insa, realitatea este alta. Reporterii nostri au intrat in posesia a peste 4.000 de documente reprezentand executari silite ale unor amenzi care ar trebui prescrise.

Ce spune legea

Articolul 131 din Codul de Procedura Fiscala
Inceperea termenului de prescriptie
Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
Termenul de prescriptie  prevazut la alin. (1) se aplica si creantelor provenind din amenzi contraventionale.

Articolul 134 din Codul de Procedura Fiscala
Efecte ale implinirii termenului de prescriptie
Daca organul de executare constata implinirea termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita a creantelor fiscale, acesta va proceda la incetarea masurilor de realizare si la scaderea acestora din evidenta analitica de platitori.

Numai ca termenul de 5 ani poate fi prelungit cu inca 5 daca, inainte de finalul acestei perioade, SPFL emite o somatie de plata catre persoana care nu si-a achitat contra-valoarea creantei. Iar acest lucru poate fi facut la infinit.

Care e „smecheria” si unde se face furtul


In ciuda faptului ca Legea da SPFL mana libera sa prelungeasca la infinit aceste creante, reporterii Incomod au descoperit ca lucrurile nu s-au facut tocmai conform legii. Astfel, mii de ploiesteni au fost jecmaniti de Finante, prin faptul ca somatiile au fost trimise dupa incheierea celor cinci ani, astfel incat termenul de prescriptie a fost prelungit ilegal. Prin urmare, ploiestenii executati silit in aceste conditii nu aveau de ce sa mai plateasca respectivele sume.

Asa cum spuneam anterior, reporterii nostrii au intrat in posesia a peste 4.000 de somatii si executari silite ale unor amenzi care ar fi trebuit prescrise, potrivit Codului de Procedura Fiscala. Vorbim de amenzi si din anii 2000-2001 pentru care termenul de prescriptie a fost prelungit in 2011 cand la conducerea SPFL se afla tot actuala sefa, Simona Dolniceanu. Fiind vorba de mii de astfel de somatii si executari silite nu poate fi vorba doar de o regretabila eroare.


Saptamana viitoare ziarul Incomod va publica in exclusivitate cele peste patru mii de documente cu numele ploiestenilor ale caror amenzi ar trebui prescrise. De asemeni vom oferi si detaliile necesare pentru ca cititorii care se regasesc in situatia aceasta sa beneficieze de prescrierea amenzilor.

Redactia va solicita autoritatilor competente lamuriri referitoare la aceasta situatie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.