"Academia infractorilor", mai profesionistă infracţional decât gruparea sârbă "Pantera roz" - surse

Publicat in Eveniment 28 Aprilie 2015 870 ori
Google+ WhatsApp
"Academia infractorilor", mai profesionistă infracţional decât gruparea sârbă "Pantera roz" - surse
"Academia infractorilor", mai profesionistă infracţional decât gruparea sârbă "Pantera roz" - surse

"Academia infractorilor români", bandă care a furat, în ultimii ani, bijuterii de 10 milioane de euro, s-a dovedit a fi mai profesionistă din punct de vedere infracţional decât gruparea sârbă "Pantera roz", prin lipsa folosirii mijloacelor de comunicare, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

 

În urma analizării modului de operare, procurorii români au asemănat "Academia infractorilor români" cu gruparea "Pantera roz". Aceasta din urmă ar fi dat peste 340 de spargeri, în ultimii 16 ani. Banda sârbă este formată din aproximativ 200 de membri şi a devenit celebră după ce a jefuit magazine celebre de bijuterii, din întreaga lume. Potrivit presei internaţionale, membrii acestei grupări au spart, în urmă cu opt ani, un magazin din Dubai, în mai puţin de un minut, ei furând bijuteri de peste 11 milioane de euro. Un alt furt celebru, atribuit aceastei bande este cel din 2013, de la Hotelul Carlton, din Cannes, ei plecând de acolo cu bijuterii în valoare totală de 103 milioane de euro.

În ceea ce priveşte "Academia infractorilor", din grupare au făcut parte peste 100 de hoţi, iar prăduirea unui magazin dura 60 de secunde, fiecare hoţ având repartizat un rol exact în jaf. În acest context, oamenii legii au ajuns la concluzia că s-a acţionat după metoda celebrei grupări sârbe "Pantera roz".

Surse judiciare au explicat pentru MEDIAFAX că anchetarea grupării "Academia infractorilor" a fost deosebit de dificilă, metodele moderne de anchetă nefiind foarte folosite în acest caz, având în vedere discreţia acţiunilor grupului.

Mai exact, explică sursele citate, în acest caz nu au putut fi interceptate telefoane pentru că executanţii nu aveau voie să deţină, să folosească sau să discute la telefon sau alte dispozitive ce puteau fi monitorizate prin mijloace tehnice moderne.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.