Victor Ponta: Guvernul susţine TVA de 9% la TOATĂ apa pentru consumul casnic VIDEO

Publicat in Eveniment 27 Aprilie 2015 354 ori
Google+ WhatsApp
Victor Ponta: Guvernul susţine TVA de 9% la TOATĂ apa pentru consumul casnic VIDEO
Victor Ponta: Guvernul susţine TVA de 9% la TOATĂ apa pentru consumul casnic VIDEO

Guvernul va susţine, în Parlament, la ordonanţa de urgenţă privind reducerea TVA la alimente, un amendament pentru reducerea la 9% şi a taxei pe valoarea adăugată la apa destinată consumului casnic, a anunţat liderul PSD, premierul Victor Ponta, după şedinţa Biroului Permanent al partidului.


Ordonanţa, deja aprobată de Guvern, prevede că, începând cu luna iunie, TVA la produsele alimentare şi băuturile non-alcoolice va scădea de la 24% la 9%.

Ponta a precizat că, la dezbaterile parlamentare privind această ordonanţă, va fi susţinut un amendament prin care TVA să scadă la 9% şi la apa destinată consumului casnic, impactul bugetar fiind estimat la sub 100 milioane euro anual.

"Din punctul nostru de vedere ca partid, dar si din discutiile de la Guvern, reducerea TVA la 9% pentru tot ce inseamna apa, nu doar o cantitate ca altfel ne incurcam, deci toata apa folosita de consumatorii casnici, e o idee buna, suportabila bugetar si care are un efect important. Probabil ca va fi atasat la legea de reducere a 9% la toate alimentele. Impactul bugetar este destul de mic, sub 100 de milioane de euro pe an", a declarat Victor Ponta.

În urmă cu o săptămână, PSD a discutat reducerea TVA la apa de consum casnic în limita a minimum 5 metri cubi de familie în fiecare lună, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, spunând atunci că măsura ar putea fi aplicată din toamnă, în funcţie de execuţia bugetară.

Premierul Ponta a precizat, după şedinţa BPN al PSD, că vrea să ştie cui s-ar adresa o astfel de măsură şi cât ar costa bugetul, iar din acest motiv a cerut o analiză din partea celor doi miniştri.

Ponta a opinat însă că măsura nu s-ar putea introduce de la 1 iunie, o dată cu reducerea TVA la alimente.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office