BACALAUREAT 2015: Ce îi aşteaptă pe elevii cu rezultate slabe la Bac

Publicat in Eveniment 15 Aprilie 2015 873 ori
Google+ WhatsApp
BACALAUREAT 2015: Ce îi aşteaptă pe elevii cu rezultate slabe la Bac
BACALAUREAT 2015: Ce îi aşteaptă pe elevii cu rezultate slabe la Bac

Ministerul Educaţiei vrea să reducă abandonul şcolar prin oferirea de granturi. Programul "Sprijin la bacalaureat, acces la facultate", ajutor care va fi acordat cel mult patru ani vrea să îi încurajeze pe tinerii români, în special pe cei din liceele cu rezultate slabe la bacalaureat să facă o facultate.

 

Ministerul Educaţiei a supus dezbaterii publice proiectul de Hotărâre privind aprobarea Programului Naţional "Sprijin la bacalaureat, acces la facultate", care ar urma să se defăşoare pe o perioadă de şapte ani, începând cu septembrie 2015, informează Antena3. Beneficiarii vor fi elevii din liceele cu rezultate scăzute la examenele de bacalaureat şi studenţii din primii ani de facultate. Finanţarea va fi asigurată de la bugetul Ministerului Educaţiei. 

Ministerul urmăreşte reducerea ratei de abandon şcolar în anii terminali ai învaţământului liceal la 3,5%, creşterea ratei de participare şi de promovabilitate la examenul de bacalaureat la 59% în liceele cu performanţe slabe, creşterea ratei de înscriere în învăţământul superior şi reducerea abandonul şcolar în primul an de facultate.
Granturile vor fi acordate în baza unor criterii de eligibilitate care urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului Educaţiei, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern, la fel ca şi cuantumul sprijinului şi metodologia de implementare.
Părăsirea timpurie a şcolii este definită ca procentul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani care au finalizat cel puţin nivelul secundar inferior - echivalentul clasei a opta - şi care nu mai urmează nicio altă formă de şcolarizare sau formare profesională. În condiţiile în care ?inta UE este de 10%, România şi-a propus să atingă până în 2020 o valoare a părăsirii timpurii a şcolii de 11,3%, plecând de la 17,3% în 2013, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.