Ce semnifică Marţea Mare? Ce trebuie să faci azi ca să îţi meargă bine

Publicat in Eveniment 07 Aprilie 2015 522 ori
Google+ WhatsApp
Ce semnifică Marţea Mare? Ce trebuie să faci azi ca să îţi meargă bine
Ce semnifică Marţea Mare? Ce trebuie să faci azi ca să îţi meargă bine

Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare este ultima săptămână, dar şi cea mai importantă din postului Paştelui. Această perioadă semnifică felul în care s-au desfăşurat ultimele zile din viaţa Mântuitorului Iisus Hristos, dinainte de Învierea Sa.

 

Ziua de marţi are o semnificaţie specială, deoarece se spune că în această se face pomenirea celor zece fecioare. Povestea vorbeşte despre fecioarele "cuminţi" şi a celor "nebune", care au venit în întâmpinarea lui Hristos. Cinci dintre ele L-au aşteptat cu candela plină cu ulei, iar celelalte cinci au avut candela fără ulei. Candela fără ulei reprezintă realizarea de sine în totală nepăsare faţă de ceilalţi, iar candela cu ulei reprezintă evlavia însoţită de milostenie.

Din acest motiv, fecioarele care au venit cu ulei au fost numite "înţelepte", pentru că untdelemnul aduce milostivire. În timpul nopţii, fecioarele au adormit, adică au murit.

În Săptămâna Mare, în fiecare seară la biserică au loc slujbele numite "Denii".

În Marțea Mare se face curăţenia înainte de Paşte, se aspiră, se da cu mătura, se spăla geamuri și se fac treburile grele pe lângă casă.  Marţea  MARE este ultima zi în care gospodarii mai pot face treburi pe câmp sau în care se mai spăla și se călca.

De asemenea, în această zi se sărbătoreşte Sfântul Mucenic Caliopie.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office