Un tren a lovit o masina la Valea Calugareasca

Publicat in Eveniment 06 Decembrie 2009 Actualizat: 07 Decembrie 2009 669 ori
Google+ WhatsApp
Un tren a lovit o masina la Valea Calugareasca
Un tren a lovit o masina la Valea Calugareasca

Un grav accident feroviar a avut loc in aceasta seara la Valea Calugareasca, unde un tren a facut praf o masina. Vom reveni cu amănunte.

 

 

Acum un an, tot la Valea Călugărească, a avut loc unul dintre cele mai grave accidente feroviare de dupa 1990, cand locomotiva si patru din cele şase vagoane ale trenului accelerat 1661 Bucuresti-Iasi au deraiat dupa trecerea de macaz la intrarea in halta Valea Calugareasca (vezi foto). In urma impactului, o bucata de sina a patruns in podeaua primului vagon, penetrand bancheta si accidentand mortal o eleva de 17 ani din Focsani. Alte patru persoane au fost ranite, doua dintre acestea ramanand internate la Spitalul Judetean din Ploiesti. Accidentul de tren a fost incadrat in "categoria I" intrucat s-a soldat cu victime. 

Pe intreaga retea de cai ferate din România, adica 13.760 de kilometri, exista peste 1.000 de puncte periculoase, din care 319 sunt de categoria I. Aproape jumatate din punctele foarte periculoase se afla pe magistrale principale si determina circularea cu viteza redusa pe mai multe linii feroviare. Aderarea la Uniunea Europeana obliga statul roman sa investeasca in dezvoltarea culoarelor de mare viteza care sa uneasca România de restul Europei. Cele doua coridoare europene care traverseaza Romania sunt coridorul IV, care face legatura intre Germania si Grecia, si coridorul IX, intre Finlanda si Grecia, lungimea lor totala fiind de aproape 10.000 km.

Trenul este un mijloc de transport cu o eficienta energetica de sase ori mai buna decat o masina si de trei ori mai buna decat o nava. In acelasi timp, trenurile au nevoie de numai 25% din spatiul necesar unui drum rutier cu aceeasi capacitate de circulatie.

 

 

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro