Primele imagini cu cele 12 avioane de lupta Warthog in exercitii, la Campia Turzii. Pozele publicate de armata americana

Publicat in Eveniment 04 Aprilie 2015 1729 ori
Google+ WhatsApp
Primele imagini cu cele 12 avioane de lupta Warthog in exercitii, la Campia Turzii. Pozele publicate de armata americana
Primele imagini cu cele 12 avioane de lupta Warthog in exercitii, la Campia Turzii. Pozele publicate de armata americana

Doisprezece avioane americane de lupta anti-tanc, faimoasele A-10 Fulgerul, au ajuns zilele trecute in Romania, anunta Misiunea Statele Unite din cadrul NATO.

U.S. Mission to NATO a publicat pe contul de Facebook primele imagini cu cele 12 avioane A-10 Thunderbolt II "Warthog" care au sosit la Campia Turzii, in cadrul unei operatiuni care se va intinde pe durata a 90 de zile.

"In cadrul operatiunilor Atlantic Resolve, aparate de zbor romanesti si americane vor demonstra angajamentul celor doua tari pentru stabilitate si securitate in Europa", informeaza baza americana Spangdahlem, din Germania.

 

A10 si-a castigat reputatia in 40 de ani de razboaie, pe tot globul, iar soldatii care i-au supravietuit sustin ca sunetul pe care-l scoate in zbor, inainte sa foloseasca tunul de 30 de milimetri si rachetele, este inconfundabil.

Prezenta acestor avioane de lupta in Romania vine in contextul vizitei la Bucuresti a comandantului militar NATO in Europa, dar si a deciziei luate de Parlamentul Romaniei prin care America nu mai este nevoita sa trimita cel mult in 3.000 de soldati aici.

Imaginile de la primele exercitii de la Campia Turzii, pe 1 aprilie, arata cateva masini distruse dupa ce au folosite drept "tinta" de pilotii americani si romani. 

 

campia turzii

 

campia turzii

 

NATO mentine proiectul scutului antiracheta european, in pofida acordului incheiat cu Iranul

NATO nu va renunta la implementarea scutului antiracheta in Europa, in pofida acordului preliminar incheiat joi la Lausanne privind programul nuclear iranian, care ar trebui sa impiedice Teheranul sa obtina o bomba atomica, a declarat vineri purtatoarea de cuvânt a NATO pentru agentia rusa Sputnik.

"Amenintarea pe care proliferarea rachetelor balistice o reprezinta pentru statele NATO continua sa creasca. Acordul-cadru (privind programul nuclear iranian) nu schimba nimic in acest sens", a precizat purtatoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

Ea a reafirmat insa ca scutul antiracheta european nu este indreptat impotriva Rusiei.

Conform acordului-cadru semnat joi la Lausanne intre Iran si cei sase mediatori internationali privind programul sau nuclear, Teheranul este autorizat sa mentina doar 6.000 de centrifuge, fata de 19.000 câte exploateaza in prezent. Aceasta prevedere impiedica Republica islamica sa atinga rata de imbogatire a uraniului necesara pentru a crea o bomba atomica.

Mai multi experti din Europa si Iran au declarat pentru agentia de presa rusa Sputnik ca acordul incheiat cu Iranul face inutila desfasurarea unor elemente ale scutului de aparare antiracheta in Europa. Expertii citati au apreciat insa ca Statele Unite nu vor renunta la planul de aparare antiracheta, care ar viza in realitate potentialul nuclear rus.
Statele Unite au afirmat intotdeauna ca scutul antiracheta este menit sa contracareze amenintarea reprezentata de rachetele iraniene sau nord-coreene, subliniind ca nu este indreptat impotriva Rusiei.

Radare si interceptori urmeaza sa fie instalate, in cadrul unui sistem de aparare antiracheta NATO, in state membre ale Aliantei Nord-Atlantice ca România, Turcia, Spania si Polonia. Acest scut, care urmeaza sa fie sustinut cu sisteme de tip AEGIS instalate la bordul unor nave, este denuntat de Rusia ca fiind indreptat impotriva sa.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.