Consilierul judeţean Ludmila Sfîrloagă participă la Congresul Puterilor Locale şi Regionale din cadrul Consiliului Europei

Publicat in Eveniment 25 Martie 2015 1494 ori
Google+ WhatsApp
Consilierul judeţean Ludmila Sfîrloagă participă la Congresul Puterilor Locale şi Regionale din cadrul Consiliului Europei
Consilierul judeţean Ludmila Sfîrloagă participă la Congresul Puterilor Locale şi Regionale din cadrul Consiliului Europei

În perioada 24-26 martie 2015 are loc la Strasbourg a 28-a sesiune plenară Congresului Puterilor Locale şi Regionale din cadrul Consiliului Europei, eveniment la care participă şi consilierul judeţean Ludmila Sfîrloagă în calitate devicepreşedinte al Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale şi preşedinte al delegaţiei române.

 

Marți, 24 martie 2015, pe agenda Comisiei de Monitorizare s-a aflat şi solicitarea a 47 de Consilii Locale din județele Covasna, Harghita şi Mureş de a avea sprijinul Consiliului Europei în vederea obținerii autonomiei administrative a aşa numitului "Ținut Secuiesc". 

În vederea susținerii acestui demers, o delegaţie din care au făcut parte, printe alţii, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, dl Tamas Sandor şi primarul municipiului Sfântul Gheorghe, dl Arpad Antal, a fost prezentă la Strasbourg.

Dezbaterea a fost una foarte aprinsă, la aceasta participând membri din Franța, Italia, Finlanda, Portugalia şi Republica Moldova, în persoana primarului Chişinăului, dl Dorin Chirtoacă.

La această sesiune a participat şi un grup de aproximativ 20 de persoane de naționalitate maghiară condus de şefa delegației Ungariei la CPLRE care a creat presiune asupra membrilor Comisiei.

Prin intervenția sa argumentată şi hotărâtă, preşedinta delegației naționale a României, dna Ludmila Sfîrloagă, a reuşit să obțină respingerea atât a arbitrajului cerut de repezentanții "Ținutului Secuiesc",  cât şi a posibilității ca Congresul să trimită o misiune de monitorizare în România. Acest demers a avut sprijinul celorlalți membri ai delegației României.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.