Ce se întâmplă cu CĂSĂTORIA CIVILĂ

Publicat in Eveniment 24 Martie 2015 1243 ori
Google+ WhatsApp
Ce se întâmplă cu CĂSĂTORIA CIVILĂ
Ce se întâmplă cu CĂSĂTORIA CIVILĂ

Cununiile civile ar putea să fie oficiate în Biserică. Mai mulţi parlamentari UDMR vor să permită preoţilor să joace şi rolul ofiţerului de stare civilă, pentru ca tinerii căsătoriţi să făcă economie de bani. 

Iniţiatorii spun că Biserica Ortodoxă este de acord cu această schimbare. Legea este discutată, luni, la Senat, în comisie.

Şase deputaţi şi senatori UDMR au propus în Senat o nouă lege prin care preoţii au posibilitatea să oficieze şi cununia civilă, tot în biserică, înainte de slujba religioasă. În aceste condiţii, tinerii însurăţei nu vor mai fi nevoiţi să treacă pe la Primărie în ziua nunţii. Conform legislaţiei în vigoare, ofiţerii de stare civilă sunt şefii misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare de carieră ale României, comandanţii de nave şi aeronave, scrie obiectiv.info.

În toate cazurile, căsătoria civilă se încheie obligatoriu înainte de celebrarea căsătoriei religioase şi numai într-un lăcaş de cult al unui cult recunoscut de stat.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.