Băuturile vândute pe marginea drumului în Prahova, BOMBĂ pentru sănătate

Publicat in Eveniment 24 Martie 2015 584 ori
Google+ WhatsApp
Băuturile vândute pe marginea drumului în Prahova, BOMBĂ pentru sănătate
Băuturile vândute pe marginea drumului în Prahova, BOMBĂ pentru sănătate

În luna februarie, Asociația Producătorilor de Băuturi alcoolice 'VINROM' a cumpărat și a dat spre analiză unor laboratoare autorizate 16 probe de țuică achiziționate din mai multe localități din județele Arges, Dâmbovita, Prahova, Buzău și Vrancea.

 

Rezultatele analizelor sunt alarmante și confirmă pericolul pe care băuturile vândute pe marginea drumului îl constituie pentru sănătate, astfel:

Fizico — Chimic: 

—2 produse au prezentat o concentrație de Plumb la limita maximă reglementată de Ministerul Sănătății; 
—8 produse au prezentat o concentrație depășită de Cupru decât cea reglementată de Ministerul Sănătății, astfel: un produs cu concentrația de 5 ori mai mare, 4 produse cu concentrația de 4 ori mai mare, 2 produse cu depășire de 3 ori, iar un produs cu depășire de 2 ori; 
—5 produse au prezentat Alcooli superiori, Aldehide și Furfural peste nivelul admis reglementat; acești compuși sunt nocivi în concentrație crescută — concluzia laboratorului în aceste cazuri fiind 'produse cu deficiențe majore de distilare'.

Prezența peste limita admisă reglementată are un efect extrem de nociv sănătății omului, Metalele grele, Aldehidele, Alcoolii superiori și Furfurolul sunt deosebit de toxice și încadrate drept substanțe cancerigene.

Aceste băuturi se comercializează fără nici o opreliște pe marginea drumului, în piețe și în târguri, mai nou chiar și pe internet, ele sunt tentante prin prețul mai mic decât al celor comercializate în mod legal, dar consumul lor prezintă un risc major pentru consumatori, inclusiv prin otrăviri accidentale cu alcool metilic, proveniența lor și modul de obținere nefiind controlate.

Asociația 'VINROM' trage un semnal de alarmă privind acest fenomen ce este total scăpat de sub control la scară națională, prin care băuturile vândute pe marginea drumului, în piețe și în târguri și pe internet, nefiind supuse controlului sanitar și vândute de persoane neautorizate produc efecte devastatoare pentru starea de sănătate a populației și facem public un apel la autoritățile competente să ia măsuri în vederea stopării acestui flagel.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.