Cum i-am pacalit pe votantii platiti de la RATP Ploiesti

Publicat in Eveniment 06 Decembrie 2009 Actualizat: 06 Decembrie 2009 685 ori
Google+ WhatsApp
Cum i-am pacalit pe votantii platiti de la RATP Ploiesti
Cum i-am pacalit pe votantii platiti de la RATP Ploiesti

Citeşte sinteza stirilor de azi- ALEGERI PRAHOVA- TURUL 2 

Scandalul de azi de la RATP Ploiesti e de notorietate la ora asta. Cu toate astea, am mai facut o tura, aşa, de control. Bineînţeles că în curtea RATP era plin de oameni, care fumau şi discutau, deşi legea prevede că nu ai voie să staţionezi în preajma secţiilor de vot. Bineînţeles că toţi erau romi din zona Radu de la Afumaţi, adică acel bazin electoral unde, la fiecare alegeri, se întâmplă ceva bizar.

Jandarmii îşi făceau foaaaarte bine datoria! Mai exact, stăteau în maşină, o Solenza albastră, unde discutau de ale lor. Îi întreb de ce îi lasă pe romi să stea lângă uşile secţiilor de vot. Unul dintre jandarmi aruncă o privire şi îmi răspunde:

  "probabil stau la coadă să voteze, ce vrei să le fac?". Mă bag între romi şi îi întreb dacă au votat. Îmi răspund şmechereşte: "Da, moşule, am rezolvat-o, ai venit târziu". După râsul general, îmi dau seama că "ai venit târziu" se traduce prin "nu mai avem voturi de vândut". Intru în secţia de vot 30, cea mai aglomerată. Nu mă bagă nimeni în seamă, aşa că am timp să aud o discuţie între doi romi: "Ce ziceai că votăm?" "Nu ştiu, bă, zicea Sorin că pe ăla de sus". Redau discuţia unei femei, observator în secţia de vot, şi îmi confirmă că mulţi dintre romii veniţi la vot sunt analfabeţi şi habar n-au cu cine să voteze. "mai devreme era să se ia la bătaie aici, că unul a ţinut buletinul de vot invers şi l-a votat pe candidatul din partea de jos a paginii"

Ies, mă sună o prietenă, şi îmi vine o idee. Încep să vorbesc cu ea, mergând, aparent fără noimă, până ajung exact în grupul numeros de la uşă. Prietena îmi spune "la revedere", dar eu continui să vorbesc, din ce în ce mai tare: "dă-mi pe mail listele, că sunt aici, am pus softul şi la RATP, şi vedem în timp real cine votează aiurea. Da, dacă întâlnim CNP-urile de două ori, le şi trimitem maşina acasă, avem vreo 300 până acum". Termin convorbirea şi o iau spre ieşire. În nici cinci secunde, sunt depăşit de grupul care tândălea la uşă. Pleacă în grabă toţi, privindu-mă urât. Când ajung la maşină, curtea e goală. Când ies din parcare, ei sunt deja la 200 de metri distanţă. De ce naiba s-or agita aşa, că la RATP nu e secţie specială...

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.