In atentia DNA: Nereguli mari, la Hidro Prahova. O firma fantoma stabileste cine conduce societatea

Publicat in Eveniment 18 Martie 2015 Actualizat: 18 Martie 2015 3211 ori
Google+ WhatsApp
In atentia DNA: Nereguli mari, la Hidro Prahova. O firma fantoma stabileste cine conduce societatea
In atentia DNA: Nereguli mari, la Hidro Prahova. O firma fantoma stabileste cine conduce societatea

Situatie fara precedent, in judetul Prahova. Cea mai mare societate cu capital integral de stat, Hidro Prahova, sta sa se prabuseasca sub greutatea unor fapte extrem de grave puse la cale chiar de directorul companiei.

 

Dupa ancheta DNA privind fraudarea fondurilor europene de la lucrarea de extindere a canalizării din oraşul Comarnic, Dumitru Pantea si Sanda Toader, preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Hidro Prahova, au demisionat fara nicio explicatie.

Se pare ca manevrele dubioase de la Hidro Prahova pornesc chiar de la Consiliul de Administratie al societatii sau, mai bine zis, dinainte de numirea membrilor CA.

Ph-online.ro a aflat ca Dumitru Pantea nu s-a multumit cu banii incasati ilegal, in fiecare luna, de-a lungul timpului, ci a mers mult mai departe, pana la a-si pune pe functii de conducere doar persoane agreate de el si care, evident, il vor rasplati cu varf si indesat. O astfel de rasplata bazata pe incalcarea flagranta a Legii vine la scurt timp dupa primirea functiilor de conducere:

 

Bani incasati ilegal de Pantea, in fiecare luna

Intr-o sedinta a CA din septembrie 2012, s-a stabilit că directorul general Dumitru Pantea va avea o remuneraţie lunară de „4.650 lei + 10% spor pentru titlu ştiinţific”, la care se adaugă - atenţie! - „0,1% din valoarea facturilor încasate lunar”. Cum este posibil ca un director al unei societăţi deţinute de Consiliul Judeţean Prahova să încaseze, lunar, un bonus din încasarea facturilor achitate de populaţie şi de agenţii economici?

Legal, prin OUG 109/ 2011, la art. 38 se menţionează că „remuneraţia directorilor este stabilită de consiliul de administraţie” şi că „este formată dintr-o indemnizaţie fixă lunară şi, dacă este cazul, dintr-o componentă variabilă, constând într-o cotă de participare la profitul net al societăţii, o schemă de pensii sau o altă formă de remunerare pe baza performanțelor”. Membrii Consiliului de Administraţie au eliminat din start aceste prevederi şi au decis ca Pantea să primească „0,1% din valoarea facturilor încasate lunar”.

Cine sunt membri Consiliului de Administratie care i-au facut acest cadou directorului Pantea si, mai ales, CUM au fost numiti pe functie

Ca sa nu treazeasca suspiciuni pe marginea numirii membrilor CA, Dumitru Pantea face o golanie care s-ar putea sa-l coste mai mult decat se astepta. Directorul Hidro Prahova deleaga o firma-fantoma sa se ocupe, in locul lui, de aceste numiri. Nu doar ca aceasta societate nu indeplineste conditiile legale pentru a desemna componenta unui Consiliu de Administratie, dar ea executa, asa cum v-ati dat seama, tot ce dicteaza Dumitru Pantea. Cu alte cuvinte, daca Pantea il doreste pe X in CA-ul Hidro Prahova, firma fantoma il numeste pe X in functie, pe criterii - spun ei - obiective si perfect legale. Nimic mai fals si mai ilegal!

Firma fantoma angajata de Pantea sa organizeze procedurile de numire a membrilor in CA-ul Hidro Prahova se numeste DEKON BUSINESS SOLUTIONS SRL. Golania din jurul acestei scheme nu e doar extrem de serioasa, ci si flagranta. Potrivit putinelor date existente, aceasta societate are DOI ANGAJATI domiciliati in Pitesti si are ca domeniu de activitate "lucrari de tesatorie a puloverelor de lana". Mai mult, sediul firmei este in Bucuresti, iar daca sunteti curiosi sa studiati un raport financiar al acestei firme, nu veti gasi absolut nimic. Cat despre experienta similara, stabilita prin Lege, v-ati dat seama deja ca nu exista.

Domnii din imagine sunt reponsabili cu numirea membrilor in CA-ul societatii Hidro Prahova

IMG-20150318-WA0000.jpg

 

 

Asadar, punand cap la cap toate aceste informatii, ramane intrebarea-cheie: Unde si cum a gasit Dumitru Pantea aceasta firma?

Apoi, automat, ne mai vin in minte si altele: De ce a demisionat Pantea, alaturi de sefa CA-ului, chiar cand DNA a intrat pe fir? Cati bani a devalizat Dumitru Pantea, de-a lungul timpului, cu ajutorul unor infractori numiti de el prin firme de tesut lana?

CITESTE SI: Dezvăluiri EXCLUSIVE despre directorul demisionar de la Hidro Prahova, Dumitru Pantea

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.