Ce REZULTATE au avut elevii prahoveni la simularea EVALUĂRII NAŢIONALE

Publicat in Eveniment 10 Martie 2015 1274 ori
Google+ WhatsApp
Ce REZULTATE au avut elevii prahoveni la simularea EVALUĂRII NAŢIONALE
Ce REZULTATE au avut elevii prahoveni la simularea EVALUĂRII NAŢIONALE

Chiar dacă județul Prahova s-a putut mândri cu o prezență bună la probele din cadrul simulării Evaluării Naționale, de acum două săptămâni, rezultatele obținute de elevii din clasele a VIII-a nu mai sunt motiv de laudă.

 

Potrivit ISJ Prahova, la testare s-au înscris, în județ, 6.858 de elevi. Prezența s-a menținut, la ambele probe, peste 95%, 6.566 de elevi participând la simularea la Limba română și 6.559 la cea la Matematică. Cam atât, însă, cu cifrele optimiste.

După centralizarea rezultatelor, ISJ Prahova anunță o promovabilitate de 72,98% șa Română și aproape la jumătate, după proba la Matematică: 38,33%. Asta chiar dacă, paradoxal, în timp ce la prima testare numai 11 elevi din județ au obținut note de 10, la cea de-a doua au fost 52 de lucrări perfecte.

Raportul s-a modificat, însă, la pragul următor. Dacă, la Română, au fost 567 de copii cu note între 9 și 9,99, la Matematică lucrările notate astfel au fost număr 220.

Deși dezastruoase, rezultatele simulării la matematică sunt, totuși, ceva mai bune decât cele înregistrate de promoția trecută, când numai 34,4% dintre candidați au luat peste 5, la această probă. La Română, în schimb, procentul de promovabilitate a scăzut sensibil, de la 73,8%, în 2014.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.