PERCHEZIȚII în Prahova la suspecți de infracțiuni informatice

Publicat in Eveniment 05 Martie 2015 917 ori
Google+ WhatsApp
PERCHEZIȚII în Prahova la suspecți de infracțiuni informatice
PERCHEZIȚII în Prahova la suspecți de infracțiuni informatice

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Teleorman împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman au efectuat un număr de zece percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Teleorman, Vâlcea, Sibiu şi Prahova, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în savârşirea de infracţiuni în domeniul criminalităţii informatice.

 

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2013 -2015, membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au accesat fără drept sisteme informatice, în speţă conturi on-line aparţinând altor persoane, pe care le foloseau ulterior pentru organizarea unor licitaţii fictive în reţeaua internet, obţinînd beneficii financiare însemnate.

S-a reţinut faptul că sumele de bani obţinute fraudulos de la persoanele vătămate erau trimise pe numele unor complici fiind ulterior retrase prin intermediul unor servicii de transfer rapid de bani.

Totodată, o altă parte a grupării a efectuat operaţiuni de utilizare ale unor instrumente de plată electronică fără consimţământul titularilor, obţinând, în mod ilicit, beneficii materiale.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost identificate mai multe persoane care la acel moment desfăşurau o parte dintre activităţile infracţionale descrise anterior, în speţă organizarea unor licitaţii fictive pe site-uri de specialitate.

Cu aceasta ocazie au fost identificate şi ridicate 11 sisteme informatice ce au fost utilizate în activitatea infracţională precum şi mai multe suporturi de stocare de date informatice.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Teleorman au fost aduse, în vederea audierii, un numar de 17 persoane.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.