Sebastian Ghiţă: "Oamenii lui Vîntu n-au decât să meargă la Tribunal"

Publicat in Eveniment 27 Martie 2011 Actualizat: 28 Martie 2011 2844 ori
Google+ WhatsApp
Sebastian Ghiţă: "Oamenii lui Vîntu n-au decât să meargă la Tribunal"
Sebastian Ghiţă: "Oamenii lui Vîntu n-au decât să meargă la Tribunal"

Imediat după apariţia lui Traian Băsescu la Realitatea TV, într-un interviu în care şeful statului a fost lăsat să spună ce vrea, peste Sebastian Ghiţă, ploeşteanul care controlează postul de ştiri, au început să curgă acuzaţiile. Primul a fost Victor Ponta, preşedintele PSD, care a acuzat postul de partizant politic. “Constat cu placere că domnul Băsescu nu doar la TVR acum mai are un post unde este foarte iubit şi foarte lăudat sau ca să folosesc o expresie care mi-a fost transmisă de dimineaţă, Realitatea pentru noi este un TVR 2. Pe mine cu o oră înainte m-au atacat din toate poziţiile după care pe domnul Băsescu domnul Striblea nu ştia cum să-l mai laude. Uneori l-am confundat cu doamna Culcer pe domnul Striblea”, a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.

Miercuri, atacul la Sebi Ghiţă a venit de pe blogul lui Dan Andronic: "Aşa cum bănuiam se ascute lupta de clasă la Realitatea Tv. În luna februarie Sebastian Ghiţă, printr-un administrator al firmei, Alex (îmi cer scuze, dar nu îi cunosc numele de familie) [este vorba despre Alexandru Iacobescu, fostul pre;edinte al CSU Asesoft şi manager al ziarului Prahova - n.r.] a solicitat Coresi şi RAPPS rezilierea contractelor de închiriere a spaţiilor în care funcţionează la această oră Realitatea TV şi încheierea unor noi contracte pe aceleaşi spaţii, având ca titular de contract firma Asesoft. Această adresă către Coresi şi RAPPS avea la bază o decizie semnată de Sorin Enache. Acum vine bomba: în urma cu 3 zile Sorin Enache a depus o plângere la Parchet împotriva lui Sebastian Ghiţă şi a administratorului său pentru fals şi uz de fals, susţinând că semnătura i-a fost falsificată. Mai mult, Sorin Enache aduce ca argument faptul că în acea perioadă se afla în Austria, la schi. În mod cert, are loc o bătălie foarte dură pentru controlul Realităţii TV. Aceeaşi sursă care face parte din managementul Realităţii TV mi-a spus că prezenţa lui Maricel Păcuraru în această combinaţie nu reprezintă altceva decât o altă fumigenă de tip celei cu Alekperov aruncată tot de Vântu. Fiind cunoscute simpatiile mele pentru patronul Realităţii, nu am decât un singur comentariu de făcut: Arde-l, Ghiţă!"
Directorul Realitatea TV, Sorin Enache, neagă, însă, informaţia: „Nu am depus plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiţă”. Managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, declară, la rându-i, că nu ştie ca Enache să fi depus vreo plângere împotriva lui: „Am vorbit cu Sorin Enache şi mi-a spus că nu e nimic adevărat, că nici vorbă să fi depus vreo plângere penală împotriva mea”.

Lovitura nr. 3 a venit duminică seară, când Realitatea TV difuza informaţii venite de pe filiera Wikileaks. Evenimentul Zilei anunţă un interviu, pentru luni,  ora 20.00, pe evz.ro, și marți în ediția tipărită a ziarului, cu omul de încredere al lui Vântu, Cozmin Gușă, şi dă câteva citate din acesta: "Recunosc că părerea mea despre Sebi Ghiță e una foarte proastă. Îi cunosc trecutul de om de afaceri cu contracte îndoielnice cu statul român, cu tunuri. Am informații că în următoarea perioadă, probabil că instituțiile statului își vor lua inima în dinți și vor arăta despre ce e vorba la compania ASESOFT”. Gușă a deținut împreună cu Sorin Ovidiu Vîntu, proprietarul postului Realitatea TV, o firmă de consultanță pentru afaceri, dar afirmă că în prezent nu mai vorbește cu SOV.
„Dacă oamenii lui Vîntu vor să-mi caute nod în papură şi gâlceavă, n-au decât să meargă la Tribunal. Noi avem un contract pe cinci ani pentru management-ul Realitatea Media, Grupul Asesoft a investit deja zece milioane de euro”, spune Sebastian Ghiţă pentru evz.ro.

UPDATE: Vântu a venit să-l evacueze pe Ghiţă din sediul Realitatea TV

Citeşte mai mult despre conflictul Vântu-Ghiţă

Citeşte şi referirile Wikileaks la mai mulţi politicieni PSD, PNL şi PDL din Prahova 

Te-ai săturat de ştiri de genul ăsta? 

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.