DECIZII de ultimă oră pentru PENSIONARI

Publicat in Eveniment 03 Martie 2015 3326 ori
Google+ WhatsApp
DECIZII de ultimă oră pentru PENSIONARI
DECIZII de ultimă oră pentru PENSIONARI

Noi schimbări la sistemul de pensii au fost adoptate de senatori. Mai multe proiecte de lege care aduc modificări sistemului de pensii au trecut tacit de Senat. Printre prevederi se regăsesc unele care modifică condițiile în care se pot pensiona cei care au lucrat în grupa I sau a doua de muncă, dar se introduc și sporuri noi.

 

Trei proiecte de lege de completare şi modificare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice au fost adoptate tacit de Senat, termenul de dezbatere şi adoptare a acestora fiind depăşit.

Un prim proiect de lege prevede reducerea vârstei de pensionare pentru cei care au lucrat mai puţin de 6 ani la grupa I de muncă:

PROIECTUL INTEGRAL AICI

Un al doilea proiect de lege strabileşte includerea în calculul pensiei a sporurilor pentru munca în subteran, pe platforme marine, pentru ore suplimentare, pentru funcţii suplimentare:

PROIECTUL INTEGRAL AICI

Cel de-al treilea proiect de lege adoptat tacit permite cumulul pensie titular + pensie de urmaş pentru soţul supravieţuitor de 50% din pensia soţului decedat:

PROIECTUL INTEGRAL AICI

Toate cele trei proiecte de lege urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este cameradecizională.

Sursa: romaniatv.net

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.