Medicamentele, mai IEFTINE cu 20% de luna viitoare

Publicat in Eveniment 24 Februarie 2015 1013 ori
Google+ WhatsApp
Medicamentele, mai IEFTINE cu 20% de luna viitoare
Medicamentele, mai IEFTINE cu 20% de luna viitoare

Medicamentele s-ar putea ieftini cu 20% de luna viitoare. Ministerul Sănătăţii a cerut producătorilor şi importatorilor de medicamente să respecte legea din 2009, privind modul în care se calculează preţul medicamentelor. 

 

Actualizarea preţurilor trebuie făcută până la data de 10 martie. 

"Această intrare în normalitate a preţurilor medicamentelor înseamnă de fapt o schimbare în beneficiul sistemului de sănătate, astfel încât majoritatea medicamentelor vor avea o revizuire în scădere a preţurilor. Asta va însemna o economie substanţială la bugetul de stat, care se va regăsi în tratamente şi medicamente inovatoare pentru pacienţi", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. 

Astfel, preţul medicamentelor trebuie să fie mai mic sau cel mult egal cu cel mai mic preţ al aceluiaşi medicament din 12 ţări: Republica Cehă, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Austria, Belgia, Italia, Lituania, Spania, Grecia şi Germania. 

Preţul medicamentelor va fi avizat pe o perioadă de un an, calculată de la data avizării, conform legislaţiei în vigoare.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.