Elevii de clasa a VIII-a susţin astăzi simularea la MATEMATICĂ

Publicat in Eveniment 24 Februarie 2015 760 ori
Google+ WhatsApp
Elevii de clasa a VIII-a susţin astăzi simularea la MATEMATICĂ
Elevii de clasa a VIII-a susţin astăzi simularea la MATEMATICĂ

Elevii de clasa a VIII-a dau, marţi, simularea la Matematică, după ce luni au trecut prin febra examenului de la limba română.

 

Simularea Evaluării Naţionale va continua marţi cu proba la Matematică. Elevii de clasa a VIII-a au avut de pregătit cinci capitole, potrivit listei de conţinuturi pentru simularea Evaluării Naţionale, publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Elevii au avut de învăţat din "capitolul Algebric", rapoarte de numere reale reprezentate prin litere, simplificare, operaţii cu rapoarte (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere cu exponent număr întreg). De asemenea, trebuie să ştie "capitolul Funcţii", iar din "capitolul Ecuaţii, inecuaţii şi sisteme de ecuaţii", trebuie să ştie rezolvarea în RxR a sistemelor de ecuaţii şi probleme cu caracter aplicativ, care se rezolvă cu ajutorul sistemelor de ecuaţii.

Din "capitolul Punctul, dreapta, planul", elevii trebuie să ştie calculul unor distanţe în interiorul corpurilor studiate. Nu în ultimul rând, elevii trebuie să ştie desfăşurări, aria laterală, aria totală şi volumul din "capitolul Corpuri Geometrice".

Regulile din sala de examen

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Potrivit metodologiei de organizare, elevii care participă la simulare nu pot intra în sălile de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, însemnări sau rezumate care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu ghiozdane sau poşete. De asemenea, elevii nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile sau căşti audio.

Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Potrivit Ministerului Educaţiei, scopul simulărilor este să îi obişnuiasca pe elevi cu rigoarea unui examen şi să optimizeze rezultatele copiilor.

Rezultatele simulării din 2014

Anul trecut, în jur de 49% dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 67% la sută la Limba română şi 30% la Matematică. Din totalul celor peste 187.800 de elevi înscrişi, 177.900 (95%) au participat şi la proba de Limba română şi la cea de Matematică. Dintre aceştia, peste 86.800 (49%) au obţinut medii peste cinci.

Evaluarea Naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele din anul şcolar trecut, probele urmând să fie susţinute în perioada 22-24 iunie.

Calendarul examenului de Evaluare Naţională 2015:

  • 13 iunie 2015                   Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 15-17 iunie 2015              Inscrierea la Evaluarea Nationala
  • 22 iunie 2015                   Limba si literatura romana - proba scrisa
  • 23 iunie 2015                   Limba si literatura materna - proba scrisa
  • 24 iunie 2015                   Matematica - proba scrisa
  • 26 iunie 2015                   Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
  • 26 iunie 2015                   Depunerea contestatiilor (orele 16 - 20)
  • 27 - 29 iunie 2015            Rezolvarea contestatiilor
  • 30 iunie 2015                   Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.