Ajuta-l pe acest parinte! Prahoveanul Ion Manea isi creste SINGUR cele 3 fiice într-un canton CFR, FARA CURENT

Publicat in Eveniment 20 Februarie 2015 1056 ori
Google+ WhatsApp
Ajuta-l pe acest parinte! Prahoveanul Ion Manea isi creste SINGUR cele 3 fiice într-un canton CFR, FARA CURENT
Ajuta-l pe acest parinte! Prahoveanul Ion Manea isi creste SINGUR cele 3 fiice într-un canton CFR, FARA CURENT

Ion Manea, tatăl din Floreşti care îşi creşte singur cele trei fetiţe are în continuare nevoie de noi. Deşi povestea lui a impresionat o ţară întreagă, după ce cazul a fost îndelung mediatizat în mediul online, dar şi de o televiziune naţională, mare lucru nu s-a întâmplat, cel puţin nu deocamdată. Ion Manea a primit, într-adevăr multe ajutoare de la oameni cu suflet, însă marea lui problemă rămâne în continuare lipsa unui spaţiu adecvat unde să-şi crească în continuare cei trei copii.

Faptul că cei patru au primit mâncare, haine, jucării, rechizite este un lucru de lăudat, însă, repetăm, acestea nu rezolvă cele trei mari urgenţe ale familiei Manea. Fetiţele şi tatăl lor au nevoie de o casă, fie ea cât de mică, de acte, pentru a beneficia de ajutoarele sociale la care au dreptul şi, poate în primul rând, de asistenţă medicală, pentru că Ion Manea trebuie să fie supus unei intervenţii chirurgicale din cauza unei afecţiuni care îi pune sănătatea în pericol.

Casa


Demersurile pentru rezolvarea unui spaţiu de locuit au fost demarate, astfel că, în cel mai scurt timp vom putea oferi şi veşti bune. Se ştie faptul că Manea este tolerat în acel canton din Floreşti aflat în proprietatea CFR. Dan Ştefănescu, tânărul din Câmpina care a scos de fapt la lumină povestea tristă a acestei familii, susţine că a luat legătura cu reprezentanţii CFR care au acceptat să încheie un contract de închiriere cu Ion Manea pentru clădirea unde locuieşte acum. Este un pas important, pentru că, odată avut un astfel de contract se poate face şi pasul următor: utilităţi, măcar curent electric şi, poate, apă, dar şi renovarea fostului canton aflat într-un avansat stadiu de degradare.


"Avem acordul CFR pentru încheierea unui contract de închiriere şi, pe baza acestui contract să putem aduce şi utilităţi pentru ca oamenii aceştia să nu mai fie nevoiţi să stea noaptea la lumina lumânări, dar şi să se poată încălzi. Am vorbit la CFR şi am înteles că marţi este gata contractul. Ulterior ne putem gândi să şi cumpărăm cantonul, pentru care nu va fi nevoie de o sumă foarte mare. Clădirea va fi evaluată legal, din câte am înţeles valoarea ei nu va fi una foarte mare, având în vedere că este poziţionată aproape de linia de cale ferată. Pentru început este nevoie de o sută de milioane de lei vechi, bani necesari pentru a asigura chiria pentru o perioadă, pentru proiectele necesare pentru racordarea la utilităţi şi, eventual, dacă mai rămân bani, pentru renovare," a precizat Ştefănescu.


Actele


Acesta a adăugat că au fost demarcate procedurile şi pentru ca două dintre cele trei fete să poată primi burse şcolare. Chiar dacă aceste burse sunt mai degrabă simbolice, 50 de lei lunar, va fi un venit sigur care să le asigure hrana măcar şi pentru o perioadă scurtă.


Ştefania Albu, directorul şcolii unde învaţă cele două fetiţe a precizat că bursele şcolare nu se pot acorda decât dacă părinţii fac o cerere în acest sens, ceea ce  nu s-a întâmplat până acum, şi în condiţiile în care aceştia aduc o serie de acte necesare.


"În aceste zile se fac cereri pentru acordarea burselor pentru semestrul al doilea. Trebuie văzut dacă avem suficient de multe fonduri pentru a acorda bursele ambelor eleve, având în vedere că fac parte din aceeaşi familie. Noi avem aproape o sută de astfel de cereri, sunt foarte mulţi copii săraci...să vedem ce fonduri sunt. Banii se plătesc odată la două-trei luni, în funcţie de ce bani are Primăria," a declarat Ştefania Albu, directorul Şcolii generale Floreşti.

Sănătatea


În momentul în care aceste două aspecte vor fi rezolvate, ar fi indicat ca Ion Manea să se interneze pentru câteva zile într-o unitate santiară pentru a fi consultat de un medic. Şi aici vor fi întâmpinate obstacole, pentru că omul nu are asigurare medicală.


"Problema lui de sănătate este una cât se poate de serioase, iar, părerea mea, chiar dacă nu sunt medic, este că va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală. Ion Manea nu a mers până acum la spital tocmai pentru că nu avea cu cine să-şi lase fetele în perioada în care el ar fi fost internat, dar nici bani. Am găsit o soliţie şi pentru aceste aspecte, acum nu mai rămâne decât să găsim un medic care să accepte să-l trateze, "a mai spus Ştefănescu.
Pe această cale facem un apel la medicii din Prahova care doresc să acorde gratuit un consult medical şi, eventual, dacă va fi necesar, să se implice în tratarea acestui bărbat. Din motive lesne de înţeles nu putem face public diagnositicul. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail a redacţiei. Pe de altă parte îi rugăm pe cei care ne pot ajuta să renovăm cantonul din Floreşti să ne contacteze. Nu este o clădire mare, are aproximativ 20 de metri pătraţi şi nu va fi nevoie, evident, de multe materiale de construcţii.


Pentru cei care vor să ajute în continuare familia Manea a fost deschis un cont bancar: RO42INGB0000999904809997 la ING Agenţia Câmpina - titular Manea Ion. Repetăm, nu este nevoi de o sumă mare, iar fiecare leu contează.

Observatorulph.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.