NOUL COD FISCAL. Impozitul pe locuinţe şi terenuri va CREŞTE chiar şi de şase ori

Publicat in Eveniment 18 Februarie 2015 946 ori
Google+ WhatsApp
NOUL COD FISCAL. Impozitul pe locuinţe şi terenuri va CREŞTE chiar şi de şase ori
NOUL COD FISCAL. Impozitul pe locuinţe şi terenuri va CREŞTE chiar şi de şase ori

Impozitul pe locuinţe şi terenuri va creşte, chiar şi de şase ori în anumite cazuri, fiind stabilit între 0,08% şi 0,2% din valoarea impozabilă. Majorările de impozite sunt prevăzute în proiectul noului Cod Fiscal.

 

Potrivit unui proiect al noului Cod Fiscal redactat de Guvern, impozitele vor creşte până la 0,2% din valoarea impozabilă în funcţie de anumite criterii. Astfel, proprietarii care nu îşi îngrijesc casele şi/sau terenurile vor plăti, din ianuarie 2017, un impozit de şase ori mai mare faţă de nivelul standard.

Conform proiectului prezentat de Guvern, impozitul pe teren va putea fi majorat de către primării tot de şase ori pentru terenurile situate în intravilan, dacă acestea au un grad de ocupare mai mic de 20% inclusiv.

Această majorare îi va afecta inclusiv pe proprietarii de mari terenuri.

De asemenea, pentru terenul agricol nelucrat timp de doi ani consecutiv, consiliul local va putea majora impozitul pe teren cu până la 500% începând cu al treilea an.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.