10 milioane de euro se intorc la bugetul de stat. ANRP a inceput executarea silita a retrocedarilor ilegale

Publicat in Eveniment 12 Februarie 2015 723 ori
Google+ WhatsApp
10 milioane de euro se intorc la bugetul de stat. ANRP a inceput executarea silita a retrocedarilor ilegale
10 milioane de euro se intorc la bugetul de stat. ANRP a inceput executarea silita a retrocedarilor ilegale

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a început executarea silita a celor care au fost despagubiti ilegal in contul unor proprietati care nu au putut fi retrocedate in natura.

 

10 milioane de euro are de recuperat in acest moment ANRP in urma retrocedarilor ilegale dovedite in instanta.

"Avem de recuperat 10 milioane de euro, ce reprezintă suma pentru care am fost executaţi ilegal (de către proprietari deposedaţi în perioada comunistă n.red) şi pentru care am obţinut de la instanţă dreptul de a trece la recuperări. Vom cere începerea executării silite şi avem deja un prim caz. Urmărim o băbuţă, care nu are de unde să ne dea banii, nu are terenuri, nu are nimic. Vrea să ne dea bani din pensie, timp de 40 de ani", a declarat pentru ECONOMICA.NET George Băeşu, preşedintele ANRP.

Seful ANRP sustine ca cei care au inselat institutia au fost ajutati de executori judecatoresti, unii au obtinut mai multe despagubiri in baza unor retrocedari ilegale, altii au primit despagubiri supraevaluate - cum este cazul prezentat de procurorii DNA in dosarul Alinei Bica - iar altii au luat bani fără a avea acte care să dovedească că sunt într-adevăr foşti proprietari.

"Avem oameni care şi-au luat banii de două ori în 2014 şi asta doar datorită executorilor judecătoreşti. Avem oameni care şi-au încasat banii în două dosare de executare cu 2 judecători executori diferiţi. Avem oameni care au pierdut în instanţă, care au renunţat la executarea silită (a ANRP n.red), iar executorul a folosit banii aceia pentru a rezolva un alt dosar de executare (al aceleiaşi persoane n.red). Nouă nu ne-a zis nici executorul şi nici partea care a luat banii şi am ajuns ca, atunci când am avut bani, să îl mai plătim o dată. Iar acum trebuie să recuperăm banii", explică Băeşu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.