Un mare campion şi-a donat toate trofeele Asociaţiei "Cultul eroilor" Câmpina

Publicat in Eveniment 12 Februarie 2015 440 ori
Google+ WhatsApp
Un mare campion şi-a donat toate trofeele Asociaţiei "Cultul eroilor" Câmpina
Un mare campion şi-a donat toate trofeele Asociaţiei "Cultul eroilor" Câmpina

Multiplu campion mondial la popice, veteran de război şi Cetăţean de Onoare al municipiului Câmpina, Petre Purje a făcut ieri un gest cum rar se mai poate vedea. La câteva zile după ce a împlinit 89 de ani, a decis să-şi doneze Asociaţiei “Cultul Eroilor” trofeele, medaliile şi diplomele obţinute în întreaga sa carieră sportivă. S-a despărţit greu de ele, dar consideră că e mai bine să le vadă toată lumea şi poate un copil, un tânăr sportiv ar fi motivaţi să dea tot ce au mai bun sportului, performanţei, Câmpinei şi ţării. 

 

Toate trofeele sale pot fi admirate la sediul Asociaţiei “Cultul Eroilor” din Câmpina (situat în parcul de la notariate). Pornind de la gestul lui Petre Purje, preşedintele acestei asociaţii, Marian Dulă, intenţionează să organizeze o expoziţie, la Casa Tineretului, unde să fie prezentate trofeele şi medaliile celor mai importanţi sportivi ai Câmpinei, multipli campioni la disciplinele sportive la care au concurat.

Primii la care Marian Dulă s-a gândit, pe lângă Petre Purje, sunt maeştrii emeriţi ai sportului Ştefan Chiţu (motocros), Ion Alexe (box) şi Cătălin Duţă (motocros).

Aceasta ar fi o expoziţie temporară. Dar una permanentă ar putea fi organizată într-un Muzeu al Câmpinei. O sală dedicată marilor sportivi ai localităţii ar fi potrivită într-un astfel de muzeu. Din păcate, iniţiativa referitoare la acest muzeu nu a avut răspuns favorabil din partea Consiliului Local, dar noi ne numărăm, totuşi, printre cei care speră că, într-o bună zi, Câmpina va avea propriul muzeu şi în mod cert va fi plin.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.