Ministrul Justiţiei, în vizită la Ploieşti. Ce le-a transmis judecătorilor de aici

Publicat in Eveniment 12 Februarie 2015 563 ori
Google+ WhatsApp
Ministrul Justiţiei, în vizită la Ploieşti. Ce le-a transmis judecătorilor de aici
Ministrul Justiţiei, în vizită la Ploieşti. Ce le-a transmis judecătorilor de aici

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a participat miercuri, 11 februarie 2015, la ședința de bilanț a activității pe anul 2014 a Curții de Apel Ploiești și a instanțelor din jurisdicția sa.

 

"Am ținut să particip la această ședință de bilanț, în primul rând, pentru a le mulțumi magistraților pentru eforturile pe care le-au făcut în cursul anului 2014, în special pentru punerea în aplicare a noilor Coduri penale. În plus, am ținut în mod special să îi felicit pe judecătorii de la Ploiești pentru implicarea într-un număr foarte mare în proiectul de educație juridică în școli, Ploieștiul fiind pe primul loc la nivel național ca număr de magistrați înscriși în cadrul acestui program.

Am vizitat anul trecut peste 100 de instanțe din țară tocmai pentru a afla direct de la magistrați care sunt problemele cu care se confruntă, iar din toate discuțiile pe care le-am avut cu magistrații, cu CSM-ul, e foarte clar că problema pe care trebuie să o rezolvăm în acest moment, după ce în ultimii ani am reușit să suplimentăm schemele de personal ale instanțelor și să le echilibrăm raportat la nevoile impuse de noile Coduri, este cea a sediilor instanțelor și parchetelor.

Ploieștiul este un foarte bun exemplu a ceea ce s-a făcut, sau mai bine spus nu s-a făcut, în acest domeniu. Sediul Tribunalului Prahova, un monument istoric, o clădire emblemă a orașului a fost lăsat în paragină, actul de justiție desfășurându-se în condiții total improprii, iar investiția demarată pentru construirea unui nou Palat de Justiție nu este gata nici după aproape 20 de ani.

Prin programul de investiții finanțat de Banca Mondială, în aproximativ doi ani, vom reabilita Tribunalul Prahova și vom finaliza lucrările la Palatul de Justiție. De asemenea, demararea recentă a Programului național de investiții în infrastructura instanțelor din reședințele de județ ne va permite ca în următorii ani să aducem la standarde 25 de sedii de instanțe din țară, dar, în paralel, continuăm să investim și prin programul finanțat de Banca Mondială sau din bugetul anual alocat M.J. Investițiile pe care le facem, buna colaborare cu sistemul, căutarea comună de soluții, toate aceste progrese au fost remarcate și în ultimul Raport de țară și este un mare merit al întregului sistem de justiție că, pentru doi ani consecutivi, România are parte de evaluări pozitive din parte partenerilor europeni. Toate demersurile Ministerului Justiției, ale mele ca ministru, dar și ale Executivului în ansamblu, au un singur scop: creșterea încrederii cetățeanului în actul de justiție", a declarat ministrul Justiției.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.