ATENŢIE! Se va întâmpla LUNI, 19 ianuarie

Publicat in Eveniment 17 Ianuarie 2015 1199 ori
Google+ WhatsApp
ATENŢIE! Se va întâmpla LUNI, 19 ianuarie
ATENŢIE! Se va întâmpla LUNI, 19 ianuarie

A treia zi de luni din ianuarie e considerată de specialişti din întreaga lume ca fiind aceea în care au loc cele mai multe sinucideri. Psihologii spun că acea zi, care acum va cădea pe 19 ianuarie, este cea mai deprimantă!

 

Cunoscută pe întregul glob ca “Blue Monday” (n.r. - lunea cea tristă), prima zi din a treia săptămână a lunii ianuarie pare să-i prindă în capcana morţii pe cei mai slabi de înger. Întoarcerea la un program de muncă ce pare mult mai solicitant după Sărbători, termenele scadente de plată a datoriilor, ratelor sau impozitelor, lipsa de motivaţie şi faptul că dorinţele şi planurile făcute la sfârşit de an încep să pară tot mai greu de îndeplinit, iată tot atâtea motive pentru unii oameni de a recurge la gesturi extreme.

Statisticile arată faptul că peste 15% din tentativele de sinucidere dintr-un an au loc într-o zi de luni, iar cea de-a treia zi de luni din an e recunoscută pentru rata crescută a învoirilor de la locul de muncă, ce ajunge până la 25%. În această zi, numărul celor care vor să-şi ia viaţa este mult mai mare, iar sinucigaşii aleg, ca metode, să înghită pastile sau să bea cocktailuri ucigaşe, cu tot felul de substanţe toxice.

“Pentru prevenirea unor gesturi suicidare se recomandă evitarea stresului, practicarea unor activităţi fizice în aer liber şi consultul psihologic. Depresia este boala ce va domina acest secol”, a spus dr. Tudor Ciuhodaru.

 

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.