Asasinul ploieştean care a TORTURAT un om de afaceri până a murit cere ELIBERARE CONDIŢIONATĂ

Publicat in Eveniment 16 Ianuarie 2015 1108 ori
Google+ WhatsApp
Asasinul ploieştean care a TORTURAT un om de afaceri până a murit cere ELIBERARE CONDIŢIONATĂ
Asasinul ploieştean care a TORTURAT un om de afaceri până a murit cere ELIBERARE CONDIŢIONATĂ

Mihai Boris Oeffner, un nume care pentru mulţi nu spune absolut nimic, dar care la începutul anilor 2000 ţinea prima pagină a ziarelor din cauza violenţei cu care a curmat viaţa unui om de afaceri din Bucureşti, cere eliberarea condiţionată.

 

Dosarul său se află pe rolul Judecătoriei Ploieşti, care trebuie să decidă dacă Oeffner poate fi lăsat în libertate după ce a executat jumătate din pedeapsă.

Acesta a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat după ce a fost găsit vinovat într-un caz care a cutremurat Capitala în toamna anului 1999: moartea extrem de violentă a omului de afaceri  Marian Florin Pădureanu, al cărui cadavru a fost găsit aruncat în pădurea de la Snagov.

Povestea asasinului ploieştean începe în data de 8 octombrie 1999. Oeffner şi un cetăţean moldovean au fost acuzaţi că ar fi l-au omorat pe  Marian Florin Pădureanu, în vârstă de 51 de ani, patronul unui restaurant din Capitală. Politiştii au stabilit că cei doi l-au legat de un scaun, l-au  bătut şi torturat pe Pădureanu, până când acesta a murit. Cadavrul victimei a fost aruncat ulterior în pădurea Snagov, din apropierea Capitalei, unde este găsit la două zile de la crimă. Presa vremii scria că în buzunarele hainelor victimei au fost găsiţi 3.400 de dolari, 1.500 de mărci germane, 2,2 milioane de lei, bijuterii din aur şi acte care demonstrau că frecventa localurile de jocuri de noroc. Acest lucru nu demonstrează altceva decât că la mijloc era vorba despre o reglare de conturi în stil mafiot, nicidecum un jaf urmat de omor.

Complicele lui Oeffner, cetăţeanul moldovean Nicolae Raru, a fost prins de poliţişti la Ploieşti, pe data de 15 octombrie 1999, fiind arestat apoi de procurorii bucureşteni, însă Oeffner scapă. Este identificat un an mai târziu în Canada, de unde este extrădat în România abia în anul 2003. Doi ani mai târziu, Tribunalul Bucureşti îl condamnă pe asasinul ploieştean la 20 de ani de închisoare sub acuzaţia de omor calificat, iar acesta este încarcerat la Penitenciarul Giurgiu. Timp de zece ani, atât cât a trecut de la condamnarea sa, Oeffner încearcă pe toate căile legale să scape de închisoare, dar de fiecare dată instanţele din Giurgiu şi Bucureşti resping solicitările acestuia. Acum a venit rândul judecătorilor ploieşteni, care trebuie să decidă dacă Oeffner merită să fie eliberat condiţionat după ce a executat jumătate din pedeapsă.

Sursa: telegrama.ro

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.