Ce au găsit poliţiştii în urma PERCHEZIŢIILOR la evazioniştii din Prahova

Publicat in Eveniment 16 Ianuarie 2015 751 ori
Google+ WhatsApp
Ce au găsit poliţiştii în urma PERCHEZIŢIILOR la evazioniştii din Prahova
Ce au găsit poliţiştii în urma PERCHEZIŢIILOR la evazioniştii din Prahova

Mai multe documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri privind acte de comerţ cu piei de animale au fost ridicate de poliţişti, în urma percheziţiilor efectuate, în această dimineaţă, la sedii de firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

 

17 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, în vederea continuării cercetărilor.

La data de 15 ianuarie a.c., 150 de poliţişti au efectuat 40 de percheziţii pe raza a nouă judeţe şi a municipiului Bucureşti, la sediile mai multor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri privind acte de comerţ cu piei de animale.

De asemenea, 17 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru audiere.

Astfel, în dosarul instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău sunt cercetaţi doi bărbaţi, în vârstă de 35, respectiv 59 de ani, administratori ai două societăţi din judeţele Buzău şi Galaţi, cu obiect principal de activitate comercializarea de piei de animale.

Aceştia sunt bănuiţi că, în perioada februarie – septembrie 2013, prin intermediul firmei din judeţul Buzău, ar fi obţinut 622.882 de lei, rambursări ilegale de T.V.A., în baza unor documente depuse la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Buzău, reprezentând achiziţii fictive de marfă de la alte societăţi care nu au ca obiect de activitate comerţul cu piei de animale.

Totodată, sunt cercetate alte 23 de persoane, administratori de societăţi comerciale cu sedii în judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamţ, Vrancea, Dâmboviţa, Prahova, Argeş şi municipiul Bucureşti.

În urma verificărilor, a rezultat că acele societăţi nu pot justifica provenienţa pieilor pe care le-ar fi livrat scriptic, administratorii lor fiind bănuiţi că ar fi întocmit, la rândul lor, documente fictive de aprovizionare de la firme cu comportament tip fantomă, radiate sau cu alte obiecte de activitate.

Tot în sarcina societăţii din judeţul Buzău a fost stabilit, prin rapoarte de inspecţie fiscală, un prejudiciu de 1.779.237 de lei, reprezentând T.V.A. aferentă perioadei octombrie 2013 - mai 2014, pentru care nu ar fi fost acordat dreptul de deducere, ca urmare a suspiciunii derulării unor operaţiuni fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată la bugetul de stat şi/sau al unor rambursări ilegale de T.V.A..

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 2.300.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.