Mircea Cosma a semnat un contract IMPORTANT pentru judetul Prahova

Publicat in Eveniment 30 Decembrie 2014 1305 ori
Google+ WhatsApp
Mircea Cosma a semnat un contract IMPORTANT pentru judetul Prahova
Mircea Cosma a semnat un contract IMPORTANT pentru judetul Prahova

Președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma,  a semnat contractul de lucrări pentru proiectul „Amenajare nod rutier (acces) intersecție A3 cu DJ 100 B, km 14+364, comuna Gherghița, județul Prahova“. Acesta a fost  încheiat între Consiliul Județean Prahova, în calitate de Autoritate Contractantă și SC Viarom Construct SA.

 

Construcţia în valoare de aproximativ 3,6 milioane de euro va lega autostrada A3  de pasajul existent de pe DJ100 B prin patru bretele de acces, cu o lungime de 2,3 kilometri şi două sensuri giratorii. În zonă vor fi benzi de accelerare/decelerare pentru accesul în autostradă şi 182 de stâlpi de iluminat. Carosabilul bretelelor va avea o lăţime de 4 metri.

Construcția nodului rutier va dura 12 luni, iar fondurile  necesare realizării obiectivului vor fi  alocate de la bugetul statului prin Programul Național de Dezvoltare Locală, aprobat prin OUG NR. 28/2013 și din bugetul județului.

Realizarea nodului rutier de la Gherghiţa va asigura legătura rapidă între Bucureşti, Ploieşti şi sudul judeţului Prahova, inclusiv către Urziceni şi Slobozia.

Tot astăzi, Primăria Municipiului Ploiești a semnat contractul de lucrări pentru proiectul  "Accesibilitate şi fluidizare trafic către zona industrială Ploieşti Vest şi platforma industrială Brazi" finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. 

Finalizarea acestui proiect va reduce timpul de călătorie înspre şi dinspre Ploieşti, asigurând legătura municipiului cu DN 1, cu A3, cu localitatea Târgşoru Vechi, zona industrială Ploieşti Vest şi cu platforma industrială Brazi.

Durata de execuție este 12 de luni iar lucrarea presupune realizarea a patru drumuri de acces, extinderea unei străzi de la două la patru benzi, construirea unui pasaj, a unui pod şi a unui sens giratoriu. Totodată, se vor amenaja piste pentru biciclete, trotuare, dar şi un sistem de canalizare pluvială. 

La evenimentul de astăzi au mai participat Iulian Bădescu, primarul Municipiului Ploiești, Rodica Paraschiv, prefectul județului Prahova, Bogdan Toader, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova și consilierul județean Rareș Enescu.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.