Ce sfânt sărbătorim azi. Află cui trebuie să-i spui LA MULTI ANI!

Publicat in Eveniment 17 Decembrie 2014 607 ori
Google+ WhatsApp
Ce sfânt sărbătorim azi. Află cui trebuie să-i spui LA MULTI ANI!
Ce sfânt sărbătorim azi. Află cui trebuie să-i spui LA MULTI ANI!

Sfântul Proroc Daniel a fost dus rob în Babilon împreună cu alţi tineri, din porunca lui Nabucodonosor al II-lea (605-562 î.Hr.). Cu toate că a deprins limba, scrierea şi toată ştiinţa vremii, nu şi-a uitat credinţa strămoşilor. Daniel şi tinerii Anania, Azaria şi Misail au fost puşi în dregătorii înalte la curtea împăratului.

 

Ca dregător, Daniel şi-a dovedit înţelepciunea: a salvat de la moarte pe nevinovata Susana şi a tălmăcit visul împăratului legat de o statuie care prorocea despre Mesia. În cartea scrisă de el, Daniel a istorisit şi despre cei trei tineri aruncaţi în cuptorul cu foc. Lui Belşaţar, ultimul împărat din neamul caldeilor, i-a tălmăcit arătarea de la Dumnezeu a celor trei cuvinte: „Mene, techel ufarsin".

A rămas în mare cinste şi sub împăraţii persani Cirus al II-lea cel Mare şi Darius I, nu s-a întors în ţară cu fraţii săi iudei eliberaţi la porunca lui Cirus pentru că n-a vrut să-i lase singuri pe cei care nu puteau pleca. Atunci a avut şi visul celor şapte săptămâni de ani (500 de ani) până la venirea lui Mesia şi, tot atunci, prorocul a fost aruncat în groapa cu lei, de unde a ieşit nevătămat. S-a mutat cu pace la Domnul, la adânci bătrâneţi.

 

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.