Se schiază în toate staţiunile de pe Valea Prahovei

Publicat in Eveniment 13 Decembrie 2014 Actualizat: 13 Decembrie 2014 2032 ori
Google+ WhatsApp
Se schiază în toate staţiunile de pe Valea Prahovei
Se schiază în toate staţiunile de pe Valea Prahovei
Turiştii care vor merge în acest weekend pe Valea Prahovei vor putea schia în toate cele trei staţiuni, respectiv Sinaia, Buşteni şi Azuga, stratul de zăpadă ajungând în unele zone la o grosime de până la o jumătate de metru. 

 

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Primăria Sinaia, în această staţiune vor putea fi practicate sporturi de iarnă la Cota 2000, pe pârtiile de altitudine din Valea Soarelui şi Valea Dorului, acestea fiind singurele amenajate, stratul de zăpadă ajungând în unele zone la o grosime de 40-50 de centimetri. 

'Stratul de zăpadă măsoară între 40 şi 50 de centimetri grosime sus, pe pârtiile din Valea Soarelui. Condiţiile sunt decente, evident se poate şi mai bine. (...) Toate pârtiile de altitudine din Sinaia sunt bătute de două zile. Recomandăm însă prudenţă, stratul de zăpadă nefiind uniform', a declarat, potrivit comunicatului, directorul Transport Urban Sinaia, Bogdan Fălcescu. 

De asemenea, se va putea schia şi în Buşteni, pe pârtia Kalinderu I, însă condiţiile de practicare a sporturilor de iarnă nu sunt foarte bune, deoarece stratul de zăpadă este subţire în partea superioară a pârtiei, a declarat şeful de instalaţie de la pârtia Kalinderu, Mihail Dobre. 

Potrivit reprezentantului domeniului schiabil Azuga, Vasile Richea, în această staţiune se schiază în continuare în condiţii bune pe pârtiile Cazacu Începători şi Cazacu Variantă, unde stratul de zăpadă măsoară între 25 şi 30 de centimetri. 

Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia în acest weekend şi pe pârtia Sorica din Azuga, aceasta nefiind însă amenajată, stratul de zăpadă naturală netasată variind pe toată lungimea pârtiei. Astfel, date fiind aceste condiţii, pasionaţii sunt sfătuiţi să folosească pe pârtia Sorica schiurile de primăvară. 

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.