Sinaia devine sâmbătă ORAȘ de POVESTE. Peste 500 de instalații luminoase vor fi aprinse în stațiune

Publicat in Eveniment 04 Decembrie 2014 730 ori
Google+ WhatsApp
Sinaia devine sâmbătă ORAȘ de POVESTE. Peste 500 de instalații luminoase vor fi aprinse în stațiune
Sinaia devine sâmbătă ORAȘ de POVESTE. Peste 500 de instalații luminoase vor fi aprinse în stațiune

Sâmbătă, la ora 18.00, Sinaia va deveni cel mai luminos oraș de pe Valea Prahovei. Anul acesta, pentru prima dată în istoria localității, au fost montate peste 500 de decorațiuni luminoase de iarnă. Elementul central va fi reprezentat de un brad cu 10.000 de leduri, înalt de 10 metri, care va străluci în centrul orașului.

 

Lista continuă cu 150 de ornamente pentru stâlpi, 27 de traverse luminoase, 90 de copaci cu leduri care vor fi montați în piațetele principale, 119 perdele luminoase și 120 de ghirlande.

În Parcul Dimitrie Ghica, vor fi montante corturi unde se vor distribui gratuit 100 de litri de vin fiert, turtă dulce, ceai și 1000 de globuri de Crăciun. Atmosfera de sărbătoare va fi întregită de colinde, cântate de copiii de la școlile sinăiene.

Tot la ora 18.00 se va deschide Patinoarul din Parcul D. Ghica unde, toată seara, intrarea va fi liberă pentru turiști și localnici.

Ziua Sfântului Nicolae va avea în acest an și o importanță simbolică deosebită pentru sinăieni, prin sfințirea Crucii Molomoț, un monument care atestă continuitatea vieții spirituale în orașul Sinaia, de peste 500 de ani.

La ora 13.00, în zona istorică a orașului, în prezența localnicilor, a autorităților locale, reprezentanți ai Patriarhiei Române (Precucerincul Protopop Dumitru Costică și Preacuviosul Arhimandrit David Petrovici) și ai Mânăstirii Sinaia vor oficia slujba de sfințire a Crucii Molomoț. Monumentul de piatră, o adevărată legendă a orașului, a fost descoperit într-o curte privată în urmă cu câteva luni. Conform documentației descoperite între timp, Crucea a fost ridicată în anul 1858 în locul primului Schit din orașul Sinaia, Schitul Sfântul Nicoae, ridicat cel mai probabil la sfârșitul secolului al XV-lea. Prima atestare documentară a asezământului monahal datează de la 1581, când Mihnea Vodă îi oferă ca danie două vaduri de moară. Schitul a ars în Razboiul Ruso-Austro-Turc din 1788. Această Cruce este singura dovada materială a existenței vieții monahale în orașul Sinaia de 500 de ani.

sursa: www.phon.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.