Unii vor face bani grei la anul. Tu ce vei face?

Publicat in Eveniment 02 Decembrie 2009 Actualizat: 02 Decembrie 2009 823 ori
Google+ WhatsApp
Unii vor face bani grei la anul. Tu ce vei face?
Unii vor face bani grei la anul. Tu ce vei face?

20 de milioane de euro de la BauMax; 15 milioane de euro de la Real; 4 milioane de euro de la Platinum Casino; 1 milion de euro de la Carrefour; 0,5 milioane euro de la Platinum Health&Beauty. Toate astea sunt investiţii invizibile pentru ploieşteanul de rând, obişnuit să devină atent la ştiri doar când se vorbeşte despre fabrici şi uzine. Deşi, dacă faci adunarea investiţiilor finalizate în Ploieşti în ultimile 30 de zile (cele de mai sus, plus multe altele, mai mici), se adună lejer vreo 60 de milioane de euro. Puneţi-le şi pe cele care urmează - magazinul Plus e cel mai bun exemplu - şi veţi avea imaginea unui oraş care nu se predă crizei.

Cei care aruncă cu bani în Ploieşti nu sunt proşti. Ei ştiu că, la finalul anului viitor, cel mai târziu, creşterea economică va reveni, băncile vor relaxa creditarea, angajatorii vor mări lefurile, iar roata va începe să se învârtă din nou. Ei vor fi câştigătorii anului 2010, pentru că vor avea, deja, în stare de funcţionare maşinile de făcut bani.

E de rău că cele 60 de milioane de euro vin din afara Prahovei? Da şi nu. E de bine, pentru că sunt bani nemunciţi de prahoveni, adică se adaugă la banii locali. E de rău pentru că, odată ce vor începe să genereze profituri, vor ieşi din judeţ, ca să umple buzunarele golite în acest an.

Poate n-ar fi rău să vă gândiţi cu toţii cum să faceţi ca o parte din aceşti bani să rămână aici, la voi, cei care veţi decide, de Revelion, ca anul viitor să munciţi mai bine, mai mult, mai cu folos. La mulţi ani!

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro