I-au fost recunoscute meritele in promovarea valorilor. Mircea Cosma a primit Diploma de Excelenta din partea Consiliului Raional Leova

Publicat in Eveniment 26 Noiembrie 2014 3586 ori
Google+ WhatsApp
I-au fost recunoscute meritele in promovarea valorilor. Mircea Cosma a primit Diploma de Excelenta din partea Consiliului Raional Leova
I-au fost recunoscute meritele in promovarea valorilor. Mircea Cosma a primit Diploma de Excelenta din partea Consiliului Raional Leova

Cunoscut ca impatimit al istoriei si culturii, presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, i-a fost recunoscuta, oficial, contributia in promovarea valorilor nationale si europene.

 

In cadrul unei ceremonii desfasurate in Raionul Leova din Republica Moldova, presedintelui Consiliului Judetean Prahova i-a fost inmanata Diploma de Excelenta din partea Consiliului Raional, rasplatindu-i, astfel, meritele pentru consolidarea relatiilor de infratire a comunitatilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Mircea Cosma este singurul reprezentant judetean din Romania care s-a ocupat de promovarea valorilor nationale si europene in Republica Moldova, militand pentru drepturile romanilor de peste Prut si pentru sustinerea acestora in Uniunea Europeana. Totodada, prin Societatea Cultural-Istorica "Mihai Viteazul" al carui fondator este, Cosma a fost initiatorul unei serii de evenimente culturale si istorice in R. Moldova, sprijinind o colaborare stransa intre cele doua comunitati.

In vara acestui an, o delegatie a Consiliului Judetean Prahova, condusa de Mircea Cosma, a participat la dezvelirea bustului marelui patriot basarabean Constantin Stere. Statuia a fost amplasata in satul Javgur din Raionul Cimislia.

Realizarea sculpturii in bronz a operei a fost "adjudecata" de Fundatia "Constantin Stere" din Ploiesti, cea care are la activ numeroase astfel de donatii ale unor chipuri de oameni de cultura si domnitori romani pe teritoriul Moldovei dintre Prut si Nistru. La Javgur, limba romana e la ea acasa.

O palma de pamant romanesc imbacsita de falsuri istorice de catre eliberatorii rusi, a caror misiune a fost, de-a lungul celor aproape 200 de ani de ocupatie, sa stearga din mintea romanilor limba, istoria si traditiile neamului nostru. Nu au reusit, insa. La Javgur, cel putin, limba romana e la ea acasa.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.