1.631 de elevi prahoveni beneficiază de "BANI DE LICEU" de la Guvern

Publicat in Eveniment 13 Noiembrie 2014 888 ori
Google+ WhatsApp
1.631 de elevi prahoveni beneficiază de "BANI DE LICEU" de la Guvern
1.631 de elevi prahoveni beneficiază de "BANI DE LICEU" de la Guvern

Aproape 80.000 de elevi din țară, printre care 1.631 de prahoveni, beneficiază, anul acesta, de bursele acordate prin Programul “Bani de liceu”. MEN a aprobat lista beneficiarilor.

 

Aprobarea listei de către Ministerul Educației naționale este ultimul pas înainte de virarea sumelor către beneficiari. Este vorba despre 79.810 de elevi din toată țara, printre ei numărându-se și 1.631 de liceeni din Prahova, județ aflat printre cele cu cei mai puțini beneficiari, numeric vorbind și, mai ales, raportat la numărul total de locuitori sau elevi, scrie telegrama.ro. La polul opus se află, de exemplu, Suceava, unde se vor acorda 7.351 de burse, Iași, cu 5.982 de burse, Vaslui, cu 4.513 burse, sau Dolj, cu  4.216 solicitanți pentru care s-a aprobat acordarea sprijinului financiar.

Deși, așa cum a anunțat și MEN, în acest an toți solicitanții eligibili beneficiază de sprijin, prin Programul “Bani de liceu”, totalul burselor acordate este semnificativ mai mic comparative cu anul școlar 2013 – 2014, când numărul acestora a fost de 98.550. În Prahova, în 2013, s-au acordat 2.102  asemenea ajutoare, cu aproape 30% mai multe decât în prezent. Chiar și așa, ținând cont că sprijinul se acordă sub forma unei burse lunare de 180 de lei, inclusiv pe durata examenelor, în intervalul septembrie – iulie va însemna, la nivel național, un cuantum de aproximativ 130 de milioane de lei, din care peste 2,6 milioane pentru elevii din județul Prahova.

Criteriul în funcție de care solicitanții au fost declarați eligibili a fost, potrivit reglementărilor în vigoare, ca aceștia să provină din familii cu venit lunar brut pe membru de cel mult 150 de lei. Însă nu toți cei care se regăsesc, acum, în lista aprobată și publicată de MEN au garanția că vor primi bursa până la finalul anului școlar. Și asta deoarece există câteva condiții pe care ei trebuie să respecte pe durata cursurilor. Tot legea care reglementează acordarea ajutorului financiar prin Programul “Bani de liceu” stabilește că acest sprijin se suspendă absentează dacă beneficiarul absentează nejustificat minim 20 de ore, la diferite discipline de învățământ, dacă acesta a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3 - 5 zile, conform prevederilor art. 108 alin. (2) lit. e) din Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, dacă elevul a obținut sub nota 7 la purtare, nu mai frecventează cursurile unității de învățământ sau a fost exmatriculat.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office