Ce au găsit poliţiştii la contrabandiştii de TUTUN din Prahova

Publicat in Eveniment 13 Noiembrie 2014 1301 ori
Google+ WhatsApp
Ce au găsit poliţiştii la contrabandiştii de TUTUN din Prahova
Ce au găsit poliţiştii la contrabandiştii de TUTUN din Prahova

13 persoane bănuite că ar fi introdus în ţară tutun vrac şi ţigarete din străinătate, pe care le-ar fi comercializat ulterior pe piaţa internă fără a achita taxele datorate bugetului de stat, au fost reţinute pentru 24 de ore şi vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, valoarea tutunului tranzacţionat de cei în cauză, în acest an, depăşeşte un milion de lei, prejudiciul creat bugetului consolidat al statului fiind de aproximativ 400.000 de lei. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete, producere de produse accizabile ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, peste un kilogram tutun de fumat. 

Miercuri, poliţişti specializaţi în investigarea fraudelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti au efectuat 22 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Prahova, Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, în scopul combaterii contrabandei cu ţigarete. 

În urma percheziţiilor efectuate au fost indisponibilizate în vederea confiscării peste 600 kg de tutun tocat, aproximativ 40.000 de ţigarete, 1.100 kg de tutun neprelucrat şi peste 280.000 de tuburi ţigarete. 

Totodată, au fost găsite patru instalaţii artizanale pentru tocat tutun, şase aparate pentru rulat tutun, trei aparate pentru injectat tutun, precum şi 320 de ambalaje de ţigarete realizate prin fotocopiere, 11.700 de lei, 6.000 USD, 3.400 de euro şi 750 de lire turceşti. 

Din investigaţiile efectuate a rezultat că membrii grupului erau structuraţi pe comercializarea de ţigarete şi tutun provenind din contrabandă, producerea şi prelucrarea tutunului şi comercializarea în mediul on-line de tutun tocat pentru fumat.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office