Hopa! Familia Cord, ajutorul de campanie al Robertei Anastase, coordoneaza un grup infractional. Vezi cum pacaleau statul

Publicat in Eveniment 29 Octombrie 2014 Actualizat: 29 Octombrie 2014 3469 ori
Google+ WhatsApp
Hopa! Familia Cord, ajutorul de campanie al Robertei Anastase, coordoneaza un grup infractional. Vezi cum pacaleau statul
Hopa! Familia Cord, ajutorul de campanie al Robertei Anastase, coordoneaza un grup infractional. Vezi cum pacaleau statul

 

O șmecherie financiară de toți banii iese la suprafață în această perioadă. Cum este păcălit statul la TVA, priviți în demonstrația de mai jos.

 

Dosarul Lemar ar fi trebuit să fie despre un grup infracțional bine pus la punct, în jurul firmei Distrib Expert Buzău. Despre ce este vorba, pe scurt, să înțelegeți schema. Așadar, firma Distrib Expert Buzău, unde patron și administrator este doamna Viorica Cord (da, aceeași de la firma de distribuție Cord), factura intracomunitar, în Bulgaria, produse alimentare. Marfa nu pleca niciodată la firma din Bulgaria, în spatele căreia se afla un anume Grigore Narcis, informează presa locală.

Așadar, e vorba de facturi fictive, doar pentru a lua de la stat valoarea TVA-ului. Și statul a dat, nu glumă. Totuși, marfa asta pleca undeva. La alte firme din țară, la un preț sub cel al pieței, astfel încât toată lumea să câștige, iar marfa să fie rapid epuizată. Printre firmele care primeau marfă ieftină de la Distrib Expert Buzău se numără și Lemar. Atenție, este una dintre firme, nu singura! Desigur, Lemar știe de unde vine marfa, știe de ce e mai ieftină, știe care-i circuitul prin care se fură. Dar e un risc asumat, la fel ca-n cazul celorlalte societăți care primeau marfă ieftină de la experții în furat TVA, de la Distrib. Firma din Bulgaria se descărca și ea, la rândul ei, de facturi, la niște firme din România, cele mai multe dintre ele de tip fantomă, pentru ca totul să pară în ordine, la un control. Numai că cei de la Finanțe și-au dat seama cum stau lucrurile și au pus cap la cap facturile, furnizând la SIF un dosar aproape rezolvat.

Cei de la SIF Prahova au verificat actele și au decis să trimită totul la DIICOT, spunând că e vorba de un grup infracțional. In urma instrumentarii cazului, un anume domn Nicușor Tache, mâna dreaptă a doamnei Viorica Cord, de la Distrib Expert, a fost chemat ca martor în dosar, deși e evident, iar asta reiese clar din stenograme, că omul coordona inclusiv transportul la firmele care primeau marfa în țară, pentru a o revinde la un preț avantajos.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office