Anunţ important al ministrului Muncii, Rovana Plumb, pentru românii cu venituri reduse

Publicat in Eveniment 19 Octombrie 2014 929 ori
Google+ WhatsApp
Anunţ important al ministrului Muncii, Rovana Plumb, pentru românii cu venituri reduse
Anunţ important al ministrului Muncii, Rovana Plumb, pentru românii cu venituri reduse

Românii cu venituri reduse vor primi, din 2016, o nouă formă de ajutor social, care va comasa alte ajutoare sociale. Este vorba despre venitul minim de inserţie. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, estimează că introducerea acestui beneficiu social va creşte veniturile unei familii cu circa 30%.

Venitul minim de inserţie presupune combinarea a trei tipuri de ajutoare: venitul minim garantat, alocaţia de susţinere a familiei şi ajutoarele de încălzire.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat că acesta ar urma să se aplice de anul viitor sau cel mai târziu de la 1 ianuarie 2016.

"În momentul de faţă, beneficiază în jur de 300 de mii de persoane de măsurile sociale, precum venitul minim garant sau ajutorul pentru susţinerea familiei, si aproape 900.000 beneficiază de ajutoarele pentru încălzire. Se estimează că venitul minim de insertie va acoperi în jur de 500-530.000 de persoane", a spus Rovana Plumb.

Ministrul a mai explicat că prin acest ajutor veniturile beneficiarilor vor creşte cu 30%.

"În acest acest moment, dacă o persoană e beneficiară de venit minim garantat şi se angajează, i se scade din suma pe care o primeşte în urma angajării, din salariul minim, cuantumul venitului minim garantat. Dacă o persoană lucrează ca zilier şi primeşte 300 de lei, pe o săptămâna, i se scade total venitul minim garantat, deci nu-l mai primeşte. În momentul in care se va introduce venitul minim de insertie, persoanei care va primi 300 de lei i se va reduce doar jumatate din cunatumul venitului minim garantat", a explicat Plumb.

De asemenea, ministrul a precizat că, în privinţa pensiei minime garantate, se iau în calcul două variante. Primul scenariu prevede majorarea acesteia de la 300 de lei la 400 de lei, iar cel de-al doilea scenariu propune o mărire de 450 de lei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.