Descoperire surprinzătoare lângă o mănăstire de călugari din Prahova

Publicat in Eveniment 18 Octombrie 2014 967 ori
Google+ WhatsApp
Descoperire surprinzătoare lângă o mănăstire de călugari din Prahova
Descoperire surprinzătoare lângă o mănăstire de călugari din Prahova

Arheologii au descoperit la Târgşorul Vechi, lângă Ploieşti, un castru roman extrem de bine conservat, care datează de prin anii 100.

"Castru roman era o cazarmă unde stăteau legionarii, militarii. Lângă castru erau canabele care se aprovizionau pentru a ţine cinci mii de oameni", a declarat Costel Hoinărescu, arhitect. 

În unul dintre cele trei sate dacice de lângă fortul militar locuiau doar femei care îşi vindeau trupul. Satul plăcerilor de odinioară se află chiar lângă Mănăstirea de călugări Turnu de acum.

"Cei care au avut în mintea lor planuri de afaceri, gânduri de câştiguri au venit şi ei, sau aşezat pentru că ştiu că oamenii întotdeauna caută, oricât de răi ar fi şi oricât de păcătoşi ar fi, la un momentdat caută pe Dumnezeu şi atunci au venit şi ei cu tentaţia cât mai aproape pentru a dobândi clienţi", a spus Valentin Protosinghel, stareţul mănăstirii, scrie romaniatv.net.

Un castru din aceeaşi epocă, a fost scos la lumină de arheologi, la Drajna, tot în Prahova.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.