CUM ASA?! Chirurgul Dan Oprea, acuzat ca incaseaza ilegal bani de la CAS

Publicat in Eveniment 15 Octombrie 2014 Actualizat: 15 Octombrie 2014 4190 ori
Google+ WhatsApp
CUM ASA?! Chirurgul Dan Oprea, acuzat ca incaseaza ilegal bani de la CAS
CUM ASA?! Chirurgul Dan Oprea, acuzat ca incaseaza ilegal bani de la CAS

Chirurgul Dan Oprea, cel care a provocat un ditamai scandal national pornind de la probleme vechi de 25 de ani, pe care le-a prezentat ca fiind "recente" si despre care a facut tot posibilul sa se creada ca au fost descoperirea domniei sale, pare sa nu fie tocmai chirugul "maini de aur si caracter de sfant", asa cum a lasat sa se creada.

 

Un cititor, caruia ii vom proteja identitatea din motive lesne de inteles, ne-a trimis la redactie cateva informatii care confirma obiceiurile de "strangator" ale domnului doctor Oprea. Astfel, sursa agoniselii medicului transformat peste noapte in erou al natiunii o reprezinta, ce credeti, banul public. Cum altfel poate un medic, sau un profesor, sa aiba castiguri cu mult peste medie si sa-si permita mai multe case, masini de lux, etc?

"In primul rand, domnul Dan Oprea se confrunta cu o problema de incompatibilitate pe care a fentat-o ca la carte. Dumnealui este angajat al Spitalului Judetean din Ploiesti, are cabinet particular, dar si o firma a carei domeniu de activitate o reprezinta furnizarea de echipamente medicale. Or, potrivit Art. 2531 privind Conflictul de interese, se arata ca:

Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă.
Dispoziţiile alin. 1 nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.”, se arata in mesajul primit pe adresa redactiei.

Chiar daca, de curand, profesia de medic a fost scoasa din categoria functionarilor publici, din punct de vedere penal, medicul raspunde pentru fapte de coruptie. Daca chirurgul Dan Oprea furnizeaza echipamente medicale Spitalului Judetean sau cabinetului medical privat folosindu-se de firma pe care o detine , iar pentru aceste tranzactii el deconteaza bani de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, situatia se complica si miroase a penal.

Tot in mesajul primit de la cititorul nostru aflam ca domnul Oprea "incaseaza de 2 ori bani de la CNAS. O data pentru pacientii pe care ii ingrijeste in Spitalul Judetean si a doua oara pentru cei pe care ii consulta la cabinetul privat, CMI Dr. Oprea Dan, cu sediul in cladirea Policlinicii de pe strada Praga din Ploiesti".

"De asemenea, acest medic si-a trecut pe hartie rude de gradul I si prieteni, medici ca si dumnealui, ca sa-i reprezinte legal firma Ortohelp, dar, de fapt, societatea furnizeaza echipamente medicale folosindu-se de cunostintele si notorietatea acestui domn, ceea ce este, iarasi penal", mai spune cititorul nostru.

Cati bani a incasat doctorul Dan Oprea de la CNAS, pentru pacientii consultati la cabinetul privat de pe strada Praga:

In luna iunie 2014 - 9.411,54 lei

In luna iulie 2014 - 9.583,92 lei

In luna august 2014- 10.729,38 lei

La final, cel care ne-a trimis aceste informatii atrage atentia asupra unei practici folosite de multi medici de la noi din tara, dar care ar fi trebuit sa nu se regaseasca si in istoricul domnului Oprea, cel mai corect dintre profesionisti: "Sa se verifice listele cu pacienti ale acestui medic pentru a se descoperi cate persoane decedate apar pe aceste liste. Pentru toti "mortii" consultati, domnul Dan Oprea incaseaza bani de la CNAS.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.