Exercitiu tactic in Azuga: Incendiu de padure si accident aviatic

Publicat in Eveniment 17 Septembrie 2014 1282 ori
Google+ WhatsApp
Exercitiu tactic in Azuga: Incendiu de padure si accident aviatic
Exercitiu tactic in Azuga: Incendiu de padure si accident aviatic

În data de 18.09.2014, începând cu ora 10:00, la Ocolul Silvic Azuga se va desfăşura un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă în ipotezele izbucnirii unui incendiu la fondul forestier precum şi căderea unei aeronave.

 

 

Exerciţiul va urmări atingerea următoarelor obiective:

 

  • realizarea unei informări corecte a populaţiei, privind modul de comportare şi acţiune în cazul producerii unor incendii în masă la fondul forestier;
  • stabilirea posibilităţilor reale de asigurare a logisticii acţiunilor de intervenţie, în situaţia desfăşurării pe o durată mai mare de timp;
  • verificarea modului de cooperare între forţele specializate, complementare şi auxiliare participante la exerciţiu;
  • verificarea stărilor de practicabilitate a căilor de acces, precum şi a posibilităţilor de concentrare a forţelor şi mijloacelor în zona stabilită pentru desfăşurarea exerciţiului.

 

În cadrul aplicaţiei se vor pune în aplicare toate măsurile impuse de situaţia respectivă, măsuri ce constau în realizarea primei intervenţii de către personalul C.L.S.U. Azuga şi Buşteni şi cel al Ocolului Silvic Azuga, alertarea forţelor specializate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova, concentrarea la locul evenimentului a forţelor specializate, complementare şi auxiliare, participante la exerciţiu, precum şi executarea întrunit a procedurilor pentru limitarea şi înlăturarea efectivelor negative ale situaţiilor similare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.