SE REDUCE VARSTA DE PENSIONARE!!! Vezi cum calculezi

Publicat in Eveniment 16 Septembrie 2014 3575 ori
Google+ WhatsApp
SE REDUCE VARSTA DE PENSIONARE!!! Vezi cum calculezi
SE REDUCE VARSTA DE PENSIONARE!!! Vezi cum calculezi

Vârsta de pensionare ar putea fi redusă pentru anumite categorii de pensionari, potrivit unui Proiect de modificare a Legii pensiilor, aflat astăzi în dezbatere la Senat. Dacă senatorii îşi dau ok-ul pe modificări, proiectul ajunge la Camera Deputaţilor, care este cameră decizională pe acest subiect.

 

 

Noi categorii de angajaţi ar putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare, potrivit proiectului de lege. Concret, Legea pensiilor s-ar putea modifica în sensul extinderii persoanelor care vor putea fi incadrate in grupa I de muncă.

 

Pe ordinea de zi a sedintei de marti a Senatului se află Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea art.55 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice,

 

Documentul modifica Legea pensiilor, in sensul recunoasterii grupei I de munca pentru toti pensionarii care au cel putin 2 ani lucrati in aceasta grupa, ca fiind activitate desfasurata in conditii speciale, informeaza AvocatNet.ro.

 

Aceasta in conditiile in care, actualmente, legislatia stabileste ca doar cei care au efectuat un stagiu minim de 6 ani in grupa I de munca beneficiaza de reducerea varstei de pensionare.

 

"La stabilirea stagiului de cotizare realizat in conditii deosebite sunt luate in calcul, in vederea reducerii varstelor standard de pensionare, si perioadele de vechime in munca mai mici de 2 ani realizate in grupa I de munca si grupa a II-a de munca, pana la data de 1 aprilie 2001", se precizeaza in proiectul de act normativ.

 

De asemenea, perioadele mai mici de doi ani lucrate in locurile de munca mentionate vor fi recunoscute ca fiind perioade lucrate in conditii deosebite de munca, dupa cum se mentioneaza intr-un document de presa al Comisiei de munca remis redactiei noastre.

 

Asadar, de reducerea varstei de pensionare ar putea beneficia, pe viitor, si persoanele care au desfasurat activitati incadrate in grupa I de munca pe o perioada mai mica de 6 ani.

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.