AID cere procurorului general să sprijine legea cartelelor PrePay

Publicat in Eveniment 15 Septembrie 2014 1610 ori
Google+ WhatsApp
AID cere procurorului general să sprijine legea cartelelor PrePay
AID cere procurorului general să sprijine legea cartelelor PrePay

Legea prin care cartelele PrePay vor putea fi cumpărate numai cu buletinul este susţinută de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei.

 

Organizaţia civică subliniază că legea va sprijini autorităţile să identifice mai repede eventualele ameninţări teroriste, dar şi să-i tragă la răspundere pe autorii faptelor de corupţie. Actul normativ a fost contestat de Avocatul poporului şi se află pe masa Curţii Constituţionale.

 
 

 

Proiectul a fost iniţiat de Guvern şi adoptat în vară de Parlament. În lege se prevede că românii vor putea cumpăra cartele PrePay numai după ce completează o fişă cu datele personale, la fel ca posesorii de abonamente. Mai mult, cei care au cumpărat deja o cartelă PrePay sunt obligaţi să le declare la operatorii de telefonie mobilă.

 

"Democraţia nu vine gratis, iar România se află într-o zonă, o regiune unde lucrurile nu sunt stabile. Este obligaţia CCR să dea instrumentele necesare serviciilor de informaţii, Parchetului, să poată să identifice eventualii terorişti, eventualele persoane ameninţate, fapte de corupţie, crimă organizată. 99% din fapte sunt comise de pe cartele PrePay. Faptul că eu, dvs avem abonament şi ne-am declarat aceste abonamente nu ne-a luat cu nimic din drepturi. Faptul că aceste date de pe buletin trebuie date când cumpărăm o cartelă nu este o îngrădire a drepturilor, ci o datorie de cetăţean. Este vitală aprobarea acestei legi şi nu respingerea ei", a declarat, la România TV, Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office