A inceput scoala si pentru detinutii de la Penitenciarul Ploiesti!

Publicat in Eveniment 15 Septembrie 2014 660 ori
Google+ WhatsApp
A inceput scoala si pentru detinutii de la Penitenciarul Ploiesti!
A inceput scoala si pentru detinutii de la Penitenciarul Ploiesti!

Astăzi, 15.09.2014, la sediul Penitenciarului Ploieşti, un grup de 18 persoane private de libertate adulte, aflate în clasele I - III, au început cursurile de școlarizare, în programul „A doua şansă ”.

 

 

 

Astfel în baza protocolului încheiat cu Inspectoratul Şcolar Prahova a fost desemnat un învăţător care va susţine zilnic activitatea de şcolarizare conform unui orar aprobat de conducerea penitenciarului şi a curricumului şcolii de masă adaptat în funcţie de cerinţele educative speciale ale persoanelor private de libertate.

 

Cursurile se vor derula într-un spațiu special amenajat din incinta Penitenciarului Ploiești.

          

Cu ocazia debutului anului şcolar 2014 - 2015, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a adresat un cuvânt de deschidere a noului an şcolar pentru încurajarea tuturor celor implicaţi în procesul de învăţământ , pentru continuarea misiunii nobile pe care şi-au asumat-o şi i-a asigurat de sprijinul instituţional necesar în vederea creării celor mai favorabile împrejurări pentru manifestarea educaţiei.

 

Dezvoltarea nivelului educaţional şi deprinderea unor abilităţi sociale reprezintă o prioritate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi un factor important în reinserția socială a persoanelor care au săvârşit infracţiuni, activitatea de şcolarizare în penitenciar realizându-se în baza reglementărilor Legii nr. 254/2013 şi în acord cu Recomandările Europene privind educaţia în penitenciare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office