VESTE BUNĂ. Rusia va livra României gaze la parametri normali. Nu au mai fost aplicate reducerile anunţate

Publicat in Eveniment 13 Septembrie 2014 1317 ori
Google+ WhatsApp
VESTE BUNĂ. Rusia va livra României gaze la parametri normali. Nu au mai fost aplicate reducerile anunţate
VESTE BUNĂ. Rusia va livra României gaze la parametri normali. Nu au mai fost aplicate reducerile anunţate

Livrările de gaze din Federaţia Rusă către România au revenit, sâmbătă, la nivelul normal, însă Gazprom nu a confirmat faptul că săptămâna viitoare România va primi toată cantitatea de gaze de import, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. 

 
 

"În această dimineaţă (sâmbătă dimineaţă - n.r.), Departamentul pentru Energie a fost informat de conducerea Transgaz că societatea a primit o adresă de la dispecerul Gazprom din Sofia conform căreia astăzi (sâmbătă - n.r.) şi mâine (duminică - n.r.) livrările de gaze vor fi efectuate la parametri normali, fără a mai fi aplicate reducerile anunţate ieri (vineri - n.r.)", a precizat ministrul. 

 

Potrivit acestuia, nu au fost oferite prin această adresă informaţii privind motivul reducerii de 5% aplicate vineri şi nici confirmarea că săptămâna viitoare livrările de gaze se vor realiza conform graficului agreat. 

 

Importurile sunt momentan la un nivel extrem de redus, de circa 0,2 milioane de metri cubi pe zi, în timp ce producţia României de gaze este la un nivel aproape dublu faţă de consumul ţării (31 de milioane de metri cubi - producţia, 16 milioane de metri cubi - consumul). 

 

În plus, România are deja depozitate cu 700 de milioane de metri cubi mai multe gaze decât necesarul estimat de Autoritatea de Reglementare, de 1,8 miliarde de metri cubi, iar ciclul de înmagazinare este încă în derulare. 

 

Ministrul Delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a precizat vineri că livrările de gaze din Federaţia Rusă către România vor fi reduse cu 9% sâmbătă şi cu 5% duminică, după ce vineri România a primit cu 5% mai puţine gaze de import.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office