Situatie DISPERATA in comuna Talea: Profesorii nu si-au mai primit salariile de 2 luni

Publicat in Eveniment 12 Septembrie 2014 1415 ori
Google+ WhatsApp
Situatie DISPERATA in comuna Talea: Profesorii nu si-au mai primit salariile de 2 luni
Situatie DISPERATA in comuna Talea: Profesorii nu si-au mai primit salariile de 2 luni

In timp ce unii reusesc sa-si cumpere case fara numar din salariul de profesor si meditatii, altii nu au ce pune pe masa copiilor. Zeci de profesori ai Scolii Gimnaziale din comuna prahoveana Talea au cardurile goale la doua luni dupa ce ar fi trebuit sa-si primeasca veniturile salariale. Reprezentantii sindicatului "Scoala Prahovei" sunt surprinsi de faptul ca banii nu au ajuns la angajatii scolii din Talea, acuzand ca pe traseul fondurilor – care au plecat de la Bucuresti – s-ar fi interpus "interventii rauvoitoare".

 

 

 

Lideri sindicali se mira de intarzierea salariilor

 


"Ganditi-va ca la salarii mici, cu rate la banci care nu asteapta nimic, utilitati etc. lipsa unei plati timp de o luna deja creaza mari probleme financiare familiilor. Si au trecut deja doua luni fara sperante. Toate astea in conditiile in care domnul Ministru al Educatiei Nationale a precizat ca nu sunt probleme legate de salarizarea in invatamant si deschiderea se face fara probleme.", ne-a declarat Paul Enescu, vicepresedinte al Sindicatului Scoala Prahovei.

 

Iata scrisoarea primita la redactie din partea sindicatului Scoala Prahovei:

 

 

"Va aduc la cunostinta, pe aceasta cale, disperarea angajatilor (personal didactic, didactic auxiliar si nedidactic) Scolii Gimnaziale din comuna Talea, judetul Prahova care, din data de 10 iulie nu si-au mai primit salariile desi si-au indeplinit toate sarcinile de serviciu si au facut toate demersurile posibile catre Primaria comunei Talea, Inspectoratul Scolar Prahova si Directia de Finante a judetului Prahova.

 
 
Desi legislatia in vigoare precizeaza ca trebuiau sa-si primeasca banii pe concediu (deci toti) cu 5 zile inainte de intrarea in concediu (marea majoritate au inceput cu data de 1 iulie), nu au primit banii nici in 10 august (salariul aferent lunii iulie) si nici in 10 septembrie, zi in care trebuiau sa primeasca salariul aferent lunii august. Problema este ca nici nu se prevede a se rezolva ceva concret deocamdata – sunt trimisi cu vorba de la ISJ Prahova la primarie sau la finante, situatie care a dus in pragul disperarii angajatii scolii. Ultimile vesti sunt ca au venit bani dar trebuie sa se voteze bugetul in consiliul local, ceva destul de ciudat deoarece, de regula, nu se aproba statele de plata decat de ISJ Prahova. Sedinta consiliului local s-ar putea realiza saptamana viitoare si s-ar putea, daca se aproba in sedinta, sa se dea banii dupa data de 22 septembrie (nu se precizeaza exact cand).

 

Ganditi-va ca la salarii mici, cu rate la banci care nu asteapta nimic, utilitati etc. lipsa unei plati timp de o luna deja creaza mari probleme financiare familiilor. Si au trecut deja doua luni fara sperante…

 

Toate astea in conditiile in care domnul Ministru al Educatiei Nationale a precizat ca nu sunt probleme legate de salarizarea in invatamant si deschiderea se face fara probleme.

 
 

Facem apel la dumneavoastra pentru a sprijini aceste persoane prin popularizarea acestei situatii, poate cineva se sensibilizeaza si dezamorseaza situatia creata. Ne punem speranta in dumneavoastra, asa cum multe probleme au fost rezolvate prin intermediul mass-media.

 
 
Va invitam chiar si la sediul scolii din Talea luni, 15 septembrie, ora 8.00, zi in care, de sarbatoarea deschiderii anului scolar, copiii, parintii acestora si angajatii scolii nu vor avea o festivitate de deschidere fericita, supararile fiind prea mari sa mai serbeze ceva."
 
 
 

Cu toate astea, cadrele didactice ale Scolii Gimnaziale din Talea continua sa-si desfasoare cursurile dupa programul normal, sperand ca situatia se va rezolva curand, fara a fi nevoie de actiuni de protest.

 

Unul dintre profesorii cu care am stat de vorba a explicat faptul ca situatia in care se afla este cu atat mai greu de suportat cu cat lideri politici, de meserie cadre didactice, povestesc public despre sumedenia de case cumparate din salariu si meditatii.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office