Admitere la facultate FĂRĂ BACALAUREAT. Încep inscrierile tinerilor fără diploma de BAC

Publicat in Eveniment 10 Septembrie 2014 2805 ori
Google+ WhatsApp
Admitere la facultate FĂRĂ BACALAUREAT. Încep inscrierile tinerilor fără diploma de BAC
Admitere la facultate FĂRĂ BACALAUREAT. Încep inscrierile tinerilor fără diploma de BAC

Ministerul Educaţiei a deschis porţile universităţilor pentru tinerii fără diplomă de Bacalaureat. Începând de marţi, 9 septembrie, universităţile îi pot înscrie la cursuri, pentru anul şcolar 2014-2015, şi pe cei care nu s-au prezentat la examenul de bacalaureat sau care l-au picat.

 

 


Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolventi de liceu fara bacalaureat, adica actul de care universitatile mai aveau nevoie pentru a incepe inscrierile, potrivit hotnews.ro. Unele universitati private au anuntat deja ca, daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate.

 

Marti seara, pe 9 septembrie, in Monitorul Oficial a aparut Ordinul nr. 4.542 din 8 septembrie 2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea si functionarea invatamantului tertiar nonuniversitar, organizat la nivelul colegiilor din cadrul institutiilor de invatamant superior acreditate, in anul scolar 2014-2015. Ordinul este semnat de catre ministrul Educatiei, Remus Pricopie, si de catre secretarul de stat pe cercetare, Tudor Prisecaru.

 

Metodologia prevede ca aceste colegii vor avea o durata de 1-3 ani, "in functie de complexitatea calificarii si de numarul de credite dobandite".Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.