Prahova: Restiturirea imobilelor preluate abuz de comunisti, printre prioritatile Prefecturii si ale OCPI

Publicat in Eveniment 10 Septembrie 2014 1574 ori
Google+ WhatsApp
Prahova: Restiturirea imobilelor preluate abuz de comunisti, printre prioritatile Prefecturii si ale OCPI
Prahova: Restiturirea imobilelor preluate abuz de comunisti, printre prioritatile Prefecturii si ale OCPI

Directorul general al ANCPI, Marius Arthur Ursu, a efectuat o vizita de lucru in judetul Prahova. Cu aceasta ocazie, a fost organizata o intalnire la Institutia Prefectului Judetul Prahova, la care au participat prefectul Rodica Paraschiv si consilierii juridici din institutie.

 

 

Discutiile s-au axat pe aplicarea Legii 165/16.05.2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire in natura sau prin echivalent a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist, pe probleme legate de concesionarea terenurilor din domeniul privat al statului, precum si implementarea Programului National de Cadastru in judetul Prahova, in cadrul caruia cinci unitati administrativ-teritoriale sunt propuse pentru realizarea cadastrului general.

         

In continuarea vizitei au mai avut loc intalniri cu reprezentantii Camerei Notarilor Publici si cu persoanele fizice/juridice autorizate de OCPI, in cadrul carora s-au discutat modalitatile de aplicare a Ordinului 700/2014 privind colaborarea dintre persoanele fizice/juridice autorizate si OCPI.

         

In final, a avut loc la sediul OCPIPH o sedinta cu angajatii institutiei, la care s-au punctat problemele specifice sistemului.

         

Vizita in judetul Prahova a directorului general al ANCPI se inscrie in actiunile necesare demararii implementarii Programului National de Cadastru si a finalizarii aplicarii Legii 165/2013.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.